Svet

Region

Danas se obeležava 20 godina od smrti Fredija Merkjurija (Video)

Fredi Merkjuri jedna je od onih zvezda koje su zahvaljujući muzičkim dostignućima postale besmrtne. Starije generacije sa setom se sećaju dana kad je sa grupom "Queen" žario i palio muzičkom scenom, a one mlađe žale što nikad nisu imale priliku da budu na nekom njegovom koncertu. Danas se obiležava 20. godišnjica smrti muzičke legende, a "Queenovci" su i dalje jedni od najprodavanijih izvođača svih vremena. S neverovatnim opsegom glasa od čak četiri oktave, Fredi je jedan od najboljih vokala u istoriji.

Danas se obeležava 20 godina od smrti Fredija Merkjurija (Video)





Fredi, pravim imenom Farok Bulsara, rođen je 5. septembra 1946. godine u Zanzibaru, današnjoj Tanzaniji. U Veliku Britaniju preselio se sa 18 godina i njegov put prema slavi ubrzo je polako počeo, prvo u grupi "Smile", a potom od 1970. godine kroz jedan od najpopularnijih bendova svih vremena. "Bohemian Rhapsody", "Crazy Little Thing Called Love" i "We are the Champions" samo su neki od hitova kojima je Fredi kraljevao muzičkom scenom.

Muzička legenda preminuo je 24. novembra 1991. godine od posledica upale pluća, koja je za njega bila kobna budući da je njegovo telo bilo oslabljeno sidom. Javnost je samo dan uoči njegove smrti saznala da je Fredi HIV pozitivan i da vodi tešku bitku sa smrtonosnom bolesti. Sida mu je otkrivena u proleće 1987. godine, ali je on krio istinu pa je čak i lagao u intervjuima da nije zaražen HIV-om. Članovi benda znali su za njegovu tešku bolest, ali ni oni nisu smeli javno da pričaju o tome.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>