Region

Svet

Odbio sam Severinu

Majstor i najbolji trubač sveta Dejan Petrović (26) sa svojim orkestrom uveliko se priprema za 10. novembar kada će u Centru Sava u Beogradu održati prvi solistički koncert. Iako je u prestonici trube u Guči osvojio sve što se može osvojiti, ovacijama ga dočekuje publika gde god zasvira, nastup u Beogradu doživljava kao još jedan stepenik više u karijeri.

Odbio sam Severinu



"Ovaj koncert sam planirao još pre dve godine, ali se nešto odužilo. Sve ajde na proleće, pa pomerim za leto, pa za zimu... Prekretnica je bio nastup na ovogodišnjem Bir festu gde nas je fenomenalno prihvatilo 50.000 ljudi. Svi su skakali i igrali što je za nas bila velika stvar, jer smo svirali u Beogradu, a ne u Guči gde ipak dolaze ljubitelji trube. Sve je spremno za koncert, pesme, novi aranžmani, uvežbani smo k'o nikad do sada i jedva čekam da se popnem na scenu", kaže Petrović.

Sarađivali ste sa mnogim muzičarima, s kim biste baš voleli da se nađete zajedno na sceni? "Pa, sa Severinom, mada nisam siguran da bi ona pristala jer sam je već jednom odbio. Zvala me je za jedan njen šou, ali sam iz opravdanih razloga morao da je odbijem. Znam da je Seve mnogima san, ali meni je životni san saradnja sa Stingom. Od domaćih muzičara rado bih svirao sa Zvonkom Bogdanom koji bi se, verujem, odlično uklopio sa mnom, iako nikad nije radio sa trubačima. Sarađivao sam sa Cecom Ražnatović, Sašom Matićem, Miroslavom Ilićem, ali sam svirao i holivudskoj zvezdi Džoniju Depu."

Zašto je Emir Kusturica pozvao baš vas da svirate Depu kada je pre dve godine bio njegov gost na Mokroj Gori? "Kusturicu sam upoznao na žurki koju je organizovao povodom dolaska Maradone u Srbiju, a želja mu je bila da sviram sa bendom. Dopao sam mu se, kao i moja muzika, i od tada radim kao Kustin orkestar. Svirao sam u dva njegova filma, trubama otvorio Drvengrad, gost sam svake godine na festivalu Kustendorfu, svirao sam na Mećavniku, pa eto i Džoniju Depu. Ne mogu za Kustu da kažem da je strog, volim što je precizan i direktan, i sve što zahteva, ako je u mojoj moći, ja ću ispuniti."

Možete li da zaradite, s obzirom na to da imate 15 članova benda? "Pa, ima zarade. Naravno da svi mi radimo zbog novca, ali prvenstveno je u pitanju ljubav prema trubi i muzici. Zaradi se dovoljno kako bi se živelo normalno. E sad, da li ću u budućnosti postati milioner od ovog posla, tome se pravo da vam kažem ni ne nadam. Nije mi životni cilj da zaradim što više para, već da porodica i ja normalno živimo."
Da li se uklapate u estradu?

 "Odlično se uklapam, ništa mi nije strano, mada nisam od onih što prave skandale. Moram priznati da na estradi pored manjeg broja kvalitetnih ljudi i pevača ima mnogo više lažnog sjaja. Zato umesto na gradska dešavanja i u kafanu ili na koncert, radije biram odlazak sa porodicom u bioskop i šetnju."

Izvor: Vesti

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

severina

Povezane vesti:


>