Region

Svet

Isidora Bjelica i Ljiljana Jakšić u VIP Špajzu

Ova emisija VIP Špajza bila je obojena boemskim životom beogradske Skadarlije. Isidora Bjelica, pisac i kontroverzni srpski autor i Ljilja Jakšić, glumica poznatija u narodu kao Salveta, pričale su sa uzbuđenjem koje se oseća samo kada je umetnik zadovoljan stvorenim delom.

Isidora Bjelica i Ljiljana Jakšić u VIP Špajzu



Skadarlijka je monodrama. Romkinja Ruža, koja je inače prodavačica ruža u tom poznatom beogradskom delu grada, priča o svima koji su kod nje ili kod njene majke i bake dolazili i kupovali ruže. U samoj monodrami  spominje se oko 250 imena i svi su pazarili ruže kod Ruže.

Isidora Bjelica

Ova monodrama će zaživeti i u inostranstvu i to uskoro kao i u Srbiji. Isidora kaže da će najverovatnije biti, u neko dogledno vreme, i DVD-a sa predstavom.

Isidora Bjelica

Ljiljana Jakšić je dugo tražila nekoga da joj napiše monodramu, ali nikako nije bila zadovoljna onim što su joj razni autori davali na čitanje dok nije, nakon jedne tv emisije, pitala Isidoru da li je zainteresovana. Isidora je prihvatila izazov i nakon nekog vremena nastala je Ruža. Inspiracija je bila prodavačica cveća kojoj je Toma Zdravković svojevremeno dao ceo svoj zarađeni honorar od  700 maraka.

Isidora Bjelica

Bilo je zanimljivo družiti se i razgovarati sa ove dve predivne dame. Ukoliko niste slušali razgovor imate prilike da u našoj audio sekciji preslušate najzanimljivije delove.

S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>