Recepti

Ljubav

Obradujte svoje najmilije! Fantastična praznična pogača! (RECEPT)

Obradujte svoje najmilije ovom izdašnom, mekom kao pamuk pogačom! Fantastična praznična pogača ulepšaće vaš svečani sto za doček Nove godine ili za Božićni ručak!

Obradujte svoje najmilije! Fantastična praznična pogača! (RECEPT) Bakina kuhinja




Za vašu prazničnu pogaču potrebno je malo sastojaka i mnogo ljubavi!



500 ml mlakog mleka
2 žumanca
malo ulja
30 gr kvasca 
1 kašičica šećera
900 gr brašna
50 gr maslaca ili margarina


 

Decembar ili božićni kaktus: Kako da vam biljka opstane tokom cele godine!








Priprema:


Razmutiti kvasac sa šećerom u malo vode kad nadodje sipati u vanglu. Dodati žumanca, ulje, mleko brašno so i zamesiti srednje testo. Ostaviti da odmori 30 minuta sa sobnoj temperaturi. Istresti na sto posut brašnom. Podeliti na 8 loptica po 150 gr  i svaku obraditi rukom pa pokriti 10 minuta. 

Razviti veličine tanjira, premazati tanko maslacom Od pola pa na dole zaseći tanke trakice  ali ne do kraja pa uviti testo odozgo na dole formirajući kiflicu. Saviti ćoškove na dole kao potkovicu. 

Pleh podmazati pa poredjati kao u video snimku. Napraviti osam malih loptica kao veći klikeri i staviti u sredinu. 

Četiri umočiti malo u vodu pa u susam staviti u sredinu, ostale četiri ostaju čiste. U sam centar staviti lopticu umočenu u crni susam. 


Iseći tanke trakice uviti i formirati male ružice i staviti u sredinu svake kiflice. Ostaviti pokriveno da poraste pa premazati žumancetom. Na kraju posuti susamom, peći na 200 stepeni oko  50-60 minuta. Pred kraj pokriti pogaču folijom. 

Prijatno!



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>