Region

Svet

Preminuo čuveni psihijatar Jovan Marić!

Preminuo čuveni psihijatar Jovan Marić u 82- oj godini, a kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS je objavio čitulju.

 Preminuo čuveni psihijatar Jovan Marić! Screenshoot/Youtube






Jovan Marić bio je srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964. godine.


Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik je dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

 Kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS je objavio čitulju:


"S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava"
 

Jovan Savić podseća na holivudske zvezde, a tata je našeg poznatog glumca!









Pre dve godine Marić je šokirao javnost kada je je rekao da njegov sin Mateja (20) navodno hoće da mu oduzima jedini krov nad glavom. Sporni stan od 120 kvadrata u blizini Palate pravde Marić je prepisao svom sinu još kad je ovaj imao samo sedam meseci, kako bi ga obezbedio u slučaju da se njemu nešto dogodi, pošto ga je dobio već u poznim godinama iz trećeg braka sa psihijatrom, 30 godina mlađom, Danijelom Tiosavljević.


"Mateja, sine moj, molim te, nemoj da me izbacuješ iz stana. Star sam, bolestan, nemam gde... Neću ni ja još dugo, možda još godinu ili dve, posle toga sve će ovo ionako biti tvoje." - govorio je Jovan Marić u jutarnjem na Pink televiziji, obraćajući se nasledniku.
 

Haos u studiju tv Pinka! Jovan Marić se iznervirao, a onda obratio sinu!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>