Region

Svet

Milan Stanković nije postao iskušenik! Neočekivani preokret!

Neočekivani preokret u životu pevača... Milan Stanković nije postao iskušenik ali se zbog toga nije puno razočarao. 

Milan Stanković nije postao iskušenik! Neočekivani preokret! Screenshoot/Instagram




Dosta se pričalo i pisalo o životu Milana Stankovića, posebno od kada je doneo odluku da se posveti Bogu i da želi da postane iskušenik u manastiru Podmaine u Crnog Gori.


Stanković se vratio iz Crne Gore i sada je u Beogradu, kako mediji prenose. Navodno je bio u "tajnoj" poseti Sarajevu ali i na jednoj svadbi gde je bio za gost iznenađenja.



Pisalo se da je odustao od crkve ali istina je malo drugačija, Milan se nije razočarao zbog činjenice da neće postati iskušenik jer je postao student teologije na čuvenoj crkvenoj akademiji Atonijada na Svetoj Gori.


Izvor blizak Milanu Stankoviću kaže da je on rešio da se ozbiljno bavi bogoslovljem i da će nakon završetka studija imati zvanje teologa:


"Milan je rešio da se ozbiljno bavi bogoslovljem, pa je dobio blagoslov i upisao se u jednu od najstarijih i najistaknutijih crkvenih škola u pravoslavnom svetu. U pitanju je čuvena Atonijada na Svetoj Gori. To je visokoškolska ustanova, tj. fakultet i nalazi se u Svetoandrejskom skitu, u blizini Kareje." - kaže izvor za Kurir i dodaje:


"Milana su svi jako lepo prihvatili od prvog dana dolaska na akademiju. Tamo, kao i svi ostali studenti, živi po pravilima koja su skoro istovetna onim u manastiru. Predmeti koje sluša i koje će na kraju semestra polagati su raznovrsni. Između ostalog, on u Atonijadi uči i ikonopisanje, izvorne crkvene tekstove i vizantijsku muziku, ali i filozofiju, kao i predmete iz školskog programa za državne fakultete. Nakon što završi studije, imaće zvanje teologa, a ako se zamonaši, imaće sve uslove da postane sveštenomonah."- priča izvor i dodaje da će pesma koju je Stanković nedavno snimio biti objavljena u skorije vreme:


"Pesmu koju je nedavno snimio dok je bio u Beogradu, planira da objavi u nekom skorijem periodu i to kao poklon svojim fanovima. On će to uraditi bez najave, kao pravo iznenađenje, i ona će biti dostupna na svim muzičkim platformama. Neće se vraćati nastupima, to ga ne interesuje, a sav svoj fokus će usmeriti na novo poglavlje u svom životu, a to je studiranje."













"Milan smatra da to ništa nije slučajno i da se sve dešava po blagoslovu. Poznato je da je on završio srednju medicinsku školu, a sad će i crkvenu akademiju. Baš mu je nedavno jedan od profesora rekao da je tamo na medicini naučio da leči telo, a da će posle boravka na Svetoj Gori naučiti da leči i dušu. Njega je to oduševilo. "



Za Hilandar je izuzetno vezan:



"Milan Stanković o ovom novom poglavlju u svom životu ne želi da govori, ali i ne krije da vreme provodi u Atonijadi. Nedavno je baš na svom Instagramu objavio i snimke iz akademije i to dok je posmatrao svoje kolege, zatim kako tokom slobodnog vremena igraju košarku sa jednim od monaha, koji je i profesor u ovoj školi. Kada nema predavanja, Milan obilazi svetogorske manastire, a najviše vremena provodi u našem Hilandaru, gde je i ranije odlazio i za koji je izuzetno vezan."







  




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>