Region

Svet

Muzički omaž Slobe Dragovića stripu Alan Ford! (VIDEO)

Poznati klavijaturista "sviraće kultni strip" 12. jula 2023. godine u BitefArtCafeu! Muzički omaž Slobe Dragovića stripu Alan Ford! 

Muzički omaž Slobe Dragovića stripu Alan Ford! (VIDEO) Foto: Časlav Petrović




Pijanista i kompozitor Sloba Dragović će uz pratnju benda prvi put posle 4 godine izvesti svoje simfo-rok delo SPY STORY, napisano kao omaž stripu Alan Ford. Prva epizoda stripa (Grupa TNT) biće projektovana na platnu i, uz savršenu sinhronizaciju sa uživo izvedenom muzikom, predstavljaće multimedijalni performans retko viđen na našim prostorima.

U nastavku koncerta biće odsvirana dela od ranije poznata publici, iz autorskog solo opusa Slobe Dragovića i benda "Gis Maj Es".

Na repertoaru će se naći i aktuelni singl, sedmominutna kompozicija "Uncertain Times", kojom autor opisuje globalno stanje sadašnjice i svoj lični emotivni doživljaj.







Numera je već naišla na odličan odziv fanova, muzičkih kritičara i radio stanica u Srbiji i regionu. U okviru mini turneje, koncert će takođe biti izveden i 14. jula u Aranđelovcu, na festivalu Mermer i Zvuci.


Album "Spy Story", objavljen 2019, privukao je pažnju ljubitelja muzike širom sveta, ali i podstakao na usavršavanje, što pokazuju snimci mladih muzičara iz Srbije, regiona, Italije, Francuske, Mađarske, Hong Konga, koji izvode neku od numera sa ovog albuma na različitim instrumentima.


Umeće Slobe Dragovića pohvalio je i legendarni gitarista Al Di Meola, koji o tome priča sa Stivom Vajom (Steve Vai) na njihovom YouTube podkastu.


Bend čine:


- Sloba Dragović (klavijature, vokal)
- Milan Jejina Yeqy (bubanj)
- Nikola Usanović (bas gitara)
- Grigorije Avramović (gitara)
- Ivan Klačar (saksofon)










 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>