Region

Svet

Promocija prvog CD boks seta Bajage i Instruktora (Foto + Video)

U izdanju PGP - RTS-a izašao je prvi boks set Bajage i Instruktora sa remasterizovana prva četiri albuma iz 25 godina duge karijere ovog renomiranog benda. To su: Pozitivna geografija, Sa druge strane jastuka, Jahači magle i Prodavnica tajni.

Promocija prvog CD boks seta Bajage i Instruktora (Foto + Video)





Posle obećavajućeg prvog albuma pod nazivom "Pozitivna geografija" (1984), drugi album "Sa druge strane jastuka" (1985) na kome su se čuli i danas rado slušani hitovi "Zažmuri", "XX vek" i "Ti se ljubiš" doveo je Momčila Bajagića Bajagu i Instruktore u možda zvučnom najraskošnijem i najrasviranijem izdanju.



Novina aktuelong boks seta u izdanju PGp Rts je paket koji podrazumeva i album pod nazivom "Prodavnica tajni" iz 1988, prelomnog izdanja Bajge i Instruktora sa hitovima poput: "Plavi safir", "Ruski voz", "Godine prolaze", "Život je".

Povodom izdavanja bok seta Bajaga i Instruktori su pored ostalog rekli:

"Ne znam da sam se i jednom albumu radovao kao tom prvom. Čekaš ga i pripremaš čitav život. Prvi album je najlakše napraviti, jer ako za prvi nemaš ideja, nećeš ih imati ni na sedmom. U principu ne bi ništa menjao od mojih snimaka. Ono što mi se ne dopada, ne znam kako bih sada uradio bolje. "pozitivna geografija" je odlična slika tog vremena.

"Sa druge strane jastuka" sadrži ljubavne pesme, nekako kao sa druge strane jastuka kada zaspiš.  "Zažmuri" je prva pesma sa kojom sam bio potpuno zadovoljan atmosferom. I danas mislim da je "Dobro jutro džezeri" jedan od naših najboljih snimaka.



Na "Jastuk" gledam kao na prvi veliki, uspešan album. "Jahače magle" SMO SNIMALI 500 sati. Zvuk je možda najbolji bio, sa velikim basom i bubnjevima, uz gomilu muzičara. Sećam se, došla je ogromna popularnost i veliko opterećenje. Postali smo najpopularniji bend u Beogradu.

"Prodavnica tajni" je statistički jedan od naša tri najbolja albuma. Jedino sa njega sve pesme sviramo i danas. To je album na kome bi danas najmanje menjao. Zapravo, ne bi ništa menjao."


Momčilo Bajagić - Bajaga

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>