Lepota

Ljubav

Četiri trika pomoću kojih ćete imati gustu i jaku kosu

Mnoge žene imaju problem da odu kod frizera jer se plaše da će iz salona izaći sa kraćom dužinom kose, od one koju su planirale. Ipak, stručnjaci tvrde da je šišanje veoma zdravo i da jača koren dlake, a pomoću malih trikova kosa će vam brže porasti i ojačati.

Četiri trika pomoću kojih ćete imati gustu i jaku kosu



Kosa je zaštitni znak svake žene, iako mnoge pripadnice lepšeg pola ne vole da idu kod frizera kako im ne bi previše skratili kosu, ne shvataju da će ona brže i bolje izrasti ukoliko je ipak malo ošišaju. Postoji četiri načina koja će vam pomoći da vaša kosa brže poraste i ojača:

Bademovo i kokosovo ulje

Oba ulja odlično hrane vašu kosu. Dovoljno je da umasirate oko šest kapi ovih ulja, a možete ih i pomešati. Zamotajte kosu u peškir i pustite da upija ulja oko 30 do 60 minuta, a potom isperite.

 Želatin

Pomešajte jedan paketić želatina sa šamponom i koristite ga prilikom svakog pranja kose. Želatin sadrži proteine koji će ubrzati rast vaše kose i učiniti je gušćom.

Vitamin C i E

Vaša prehrana može imati veliki uticaj na rast vaše kose, pa zato jedite hranu koja je bogata vitaminima C i E. Vitamin C nalazi se u agrumima, paradajzu, paprici, jagodi i brokoliju. Vitamin E nalazi se u velikim količinama u spanaću, orasima, avokadu, ribi i tofuu.

Jabukovo sirće

Isperite kosu jabukovim sirćetom pre pranja i pazite da vam ne uđe u oči. Možda će vam trebati više šampona kako biste prikrili miris sirćeta. Jabukovo sirće ima mnogo vitamina i uklanja mrtve ćelije iz folikula kose koje sprečavaju njen rast.

Autor: J.B.
Izvor: Zenablic.rs
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>