Zdravlje

Ljubav

Pet namirnica kojima ćete lako izlečiti mamurluk

Ako ste popili malo više, što je donekle prihvatljivo u novogodišnjoj noći, a sada ne znate šta sa sobom, evo nekoliko saveta za lečenje mamurluka.

Pet namirnica kojima ćete lako izlečiti mamurluk



1. Prirodni voćni sokovi

Ujutro obavezno ispij jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u tvoju krv i boju u tvoje lice, a preko potrebni vitamini daće ti snagu i energiju da nastaviš s danom.

2. Voda

Stari lek koji najbolje pali. Voda je preko potrebna dehidriranom telu, a osim što će ti pomoći da izbaciš štetne materije iz organizma, ukloniće glavobolju i osećaj mučnine.

3. Kiseli krastavčići

Možda ti to sada zvuči čudno, no kiseli krastavčići jedan su od najboljih lekova u borbi protiv mamurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijumom i kalcijumom, pa tako i izvrsni za vraćanje snage u tvoje telo.

4. Tuna iz konzerve

Ako ti nije previše mučno, pojedi tunu uz malo hleba (i nekoliko krastavčića). Tunjevina je bogata mineralima i dobrim masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

5. Banane

Savršeno voće za lečenje mamurluka je - banana! Banane sadrže vitamine vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i ugljeni hidrati pa instant vraćaju energiju i snagu u "izmučeno telo".

Autor: M.P.
Izvor: Trojka.rs
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>