Ljubav

Style

Zašto žene vole muškarce sa bradom i brkovima?

Iako često sa podsmehom pričamo o brkatim frajerima ovaj vrlo muževan detalj na licu nadopunjen bradom ima vrlo bogatu i moćnu istorijsku priču. Donosimo nekoliko činjenica o muškoj bradi i brkovima i njihovom učinku na žene:

Zašto žene vole muškarce sa bradom i brkovima?



Istorija brada i brkova

S obzirom da se trendovi menjaju velikom brzinom samo je pitanje vremena kada će se istorija ponoviti. Naime, brada i brkovi nekada su bili simbol moći. U srednjem veku je tako postojalo nepisano pravilo koje govori kako je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Isto tako gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

Bradati i brkati opasni momci

Jedno istraživanje je pokazalo da 98 odsto muškaraca s Forbsove liste 100 najbogatijih nema bradu. Međutim, isto tako čak 98 odsto svetskih motociklista, kauboja, ratnika i ostalih "loših" momaka ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom da žene vole takve momke, ne moramo više ništa reći ...

Moć bradatih muškaraca

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica drži vodu i dan danas. Naime, istraživanje je pokazalo kako žene u kriznim situacijama imaju više poverenja u bradate i brkate muškarce. Naučnici taj fenomen povezuju sa mudrošću i zrelošću koje simbolizuju dlake na licu.

Trodnevna brada

Istraživanje je jedno pokazalo kako žene danas "padaju" na trodnevnu bradicu kakvu obožava da nosi Džordž Kluni i smatraju kako je jako seksi.

Jedan anoniman citat kaže: "Ljubiti muškarca s bradicom je kao odlazak na piknik. Nije nam problem da prošetamo kroz visoku travu da bi došle do super cilja".

Žene vole zrele muškarce

Objavivši u anketi, u kojoj su učestvovale samo žene, četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade i to od obrijane pa sve do prave, guste brade rezultati su bili vrlo zanimljivi. Naime, više od polovine žena za najlepšu fotografiju odabralo je onu s bradom od desetak dana.

Autor: M.P.
Izvor: Novi Magazin
Foto: Guliver / Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>