Lepota

Ljubav

Kućni trikovi u borbi protiv najvećeg neprijatelja žena - celulita!

Vreme kratkih suknjica i kupaćih kostima je iza nas, ali vi u svako doba godine očajavate nad celulitom? Niste jedine. Probajte ove male kućne trikove u borbi protiv najvećeg neprijatelja žena.

Kućni trikovi u borbi protiv najvećeg neprijatelja žena - celulita!



Celulita se ne možete rešiti u kratkom vremenskom periodu jer ste ga dugo nakupljale, ali možete u većoj meri ublažiti njegovo manifestovanje - i to samo ako ćete njegovim glavnim neprijateljima (zdravoj ishrani, velikoj količini vode, obilju aerobnog vežbanja) pomoći još i domaćim anticelulitnim oblogama.

Masaža kafom


Kafa je - jer sadrži kofein koji podstiče cirkulaciju - glavni sastojak anticelulitnih krema i preparata. Kofein potpomaže razgradnju masnih ćelija koje stvaraju karakterističnu pomorandžinu koru, pa podstiče metabolizam i protok limfe, što smanjuje podbuhlost kože. Kafu u borbi protiv celulita možete upotrebiti tako da gelu za tuširanje (koji po mogućnosti treba da bude piling gel protiv celulita) dodate odgovarajuću količinu mlevene kafe i sve promešate.

Zatim mešavinu nanesete na pogođena područja i kružnim pokretima ih masirate barem nekoliko minuta. Sve zajedno isperite naizmeničnim mlazovima vruće i hladne vode. Još delotvornije će biti ako masažu izvodite masažnom rukavicom ili četkom.

Obloga s cimetom

Cimet pospešuje izlučivanje zaostalih otpadnih materija iz kože i potkožja i tako smanjuje masne naslage. Upotrebite ga na način da s mlekom za telo (bilo bi najbolje da je i ono takođe protiv celulita) namažete butine, a zatim na tu kremu obilno nanesete cimet.

Zatim butine omotate folijom i ostavite da deluje pola sata. Nakon toga foliju uklonite, a butine isperete naizmeničnim mlazovima hladne i vruće vode. Mirisaćete poput božićnog kolača, a krajnji cilj je svakako vredan malo neželjenih nuspojava.

Moćna glina

Glina je jedan od najboljih detoksikatora tela jer za sebe vezuje otpadne materije. Glini dodajte toliko vode da dobijete gustu smesu. Vodu i glinu ne mešajte vi - neka glina sama upije vodu. Zatim smesu nanesite na pogođena područja i sve zajedno omotajte folijom što će to područje još dodatno zagrejati.

Tako će delotvornost biti veća. Nakon 15 minuta (i nikako ne više) foliju uklonite i isperite glinu najpre toplom vodom, a zatim nastavite menjajući mlazeve vruće i hladne vode. Butine zatim grubo istrljajte peškirom kako biste postigli bolju prokrvljenost i ishranu tkiva i namažite ih kremom protiv celulita.

Pored svih ovih obloga ne zaboravite na zdrav način života i svakodnevnu masažu pogođenih područja.

Autor: T.I.
Izvor: metro-portal.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>