Svet

Region

Riblja Čorba u Londonu: Dva bisa, tapkaroši i najbolji londonski nastup do sada! (Foto)

Jedna od najboljih srpskih rok grupa "Riblja čorba" održala je koncert u kultnom londonskom klubu "100".

Riblja Čorba u Londonu: Dva bisa, tapkaroši i najbolji londonski nastup do sada! (Foto)



Iste noći kada je Piter Gebrijel prvi put nastupio u beogradskoj "Kombank areni", jedna od najboljih srpskih rok grupa "Riblja čorba" održala je koncert u kultnom londonskom klubu "100". U ovom klubu u Oksford stritu, koji prima 350 ljudi, svirala su najveća imena svetskog rokenrola, od "Roling stounsa", "Kleša", "Seks pistolsa", do Erika Kleptona, Bi Bi Kinga, Pola Makartnija, "Motorheda", "Blura"...


Foto: Novosti

Koncert je otvorila londonska grupa "Princip", a "Riblja čorba" je, kao i na svim dosadašnjim koncertima ove godine, nastup počela rokačinom sa albuma "Osmi nervni slom" - "Južna Afrika ’85.(Ja ću da pevam)".

Izuzetno raspoložena publika pevala je i skakala uz "Ja ratujem sam", "Lutku sa naslovne strane", "Ostaću slobodan", "Gde si u ovom glupom hotelu", a na pesmi "Zadnji voz za Čačak" bendu se pridružio gitarista Emir Hot, rodom iz Tuzle, inače, treći na listi najboljih engleskih gitarista.


Foto: Facebook

Na koncertu su bili i novinari iz magazina "Klasik rok" koji su intervjuisali Boru Đorđevića, a frenetičan aplauz dobio je basista Džon Mekoj, producent najuspešnijih 2Čorbinih" albuma "Mrtva priroda", "Buvlja pijaca", "Istina" i "Uzbuna", koji je sa srpskim rokerima odsvirao "Prevaru" i "Volim, volim, volim, volim žene".


Foto: Facebook

Grupa je dvaput izlazila na bis, a bezvremeni hit "Pogledaj dom svoj anđele" doveo je do eksplozije oduševljenja u publici. Mada je "Čorba" nekoliko puta svirala u Londonu, članovi benda tvrde da im je koncert u "stotki" bio najbolji do sada u engleskoj prestonici. Tome u prilog govori i činjenica da su se ispred kluba, prvi put posle dugo vremena, pojavili tapkaroši koji su karte prodavali po dvostruko višoj ceni, za oko 60 funti.

Autor: M.P.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>