Region

Svet

Aco Pejović punio baterije na Hilandaru: Osećaj koji vas obuzme na Svetoj Gori je teško opisati

Folk pevač Aco Pejović proveo je četiri dana na Hilandaru! On je iskoristio priliku da sa svojim kumom i dvadeset prijatelja otputuje i napuni baterije pred veliki koncert u Areni koji je zakazan za 19.oktobar.

Aco Pejović punio baterije na Hilandaru: Osećaj koji vas obuzme na Svetoj Gori je teško opisati



"Hilandar sam posetio treći put.  Išao sam sa svojim kumom Nebojšom Mrvaljevićem Mrvom, drugom iz detinjstva Milanom Krpovićem Krpom i još dvadesetak prijatelja. Brodom smo obilazili jednu stranu Svete Gore i sve manastire na njoj. Prvi put sam posetio manastir Iviron koji je treći po hijerarhiji i skit Svetog Ilije."

Pejović je istakao da je na njega poseban utisak ostavila isposnica Svetog Save, ali da boravak na Hilandaru svaki put doživljava kao nešto posebno.

"Najjači utisak na mene ostavila je isposnica Svetog Save, koja se nalazi u Kareji. Iako sam tu bio po treći put, uvek je iznova doživljavam kao nešto posebno. Bdenje na Hilandaru i razgovor sa monasima mnogo mi je značio. Osećaj koji vas obuzme na Svetoj Gori teško je opisati rečima. To mora da se doživi i zato od srca preporučujem svima da, ukoliko nisu, što pre posete Hilandar."

Pevač se uveliko sprema za kocert u Areni, pa mu je boravak među najsvetijim pravoslavnim manastirima pomogao da se okrepi. "Odmorio sam se i svu energiju ću usmeriti u pripremu svog koncerta u Areni 19. Oktobra", rekao je Pejović.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>