Lepota

Ljubav

Kako se šminkati tokom vrelih dana?

U susret najavljenom vrelom talasu koji stiže ove nedelje, pripremili smo par saveta kako da se adaprtirate na vrućine, barem kada je šminka u pitanju, te na najbolji način zaštitite kožu svog lica.

Kako se šminkati tokom vrelih dana?



Koža lica je leti posebno osetljiva zbog znojenja i opasnih UV zraka, a teška šminka može začepiti pore i prouzrokovati akne. Upravo se zbog toga na visokim temeperaturama preporučuje da nosite blažu šminku.

Letnja šminka se zasniva na toniranoj kremi bez ulja, a u kombinaciji s puderom koji ima dodatak svetlucavih čestica stvorićete svilenkasti izgled. Tonirana krema ne začepljuje pore i omogućuje koži da diše, a najbolji izbor su one sa zaštitnim faktorom 20, ali umesto njih možete koristiti i BB kreme. Kombinacija hidratantne i tonirane kreme uspešno prekriva crvenilo i akne, a štiti od sunca.

Oblikovanje lica počinje bronzerom

Oblikovanjem lica vizuelno možete povećati jagodice, skratiti nos ili učiniti lice simetričnim. Nakon podloge na lice treba naneti tečni bronzer na prirodne udubine lica odnosno ispod jagodica, duž vilične kosti i sa svake strane nosa. Tečni bronzer treba dobro razmazati i potom naneti onaj u kamenu koji će ublažiti prelaze.

Najbolji izbor leti su brozneri sa svetlucavim česticama, dok mat verzije treba izbegavati zato što lice može izgledati previše veštačko.

Nose se prirodne nijanse senki


Leti je zagasitu senku najbolje zameniti prirodnim nijansama kao što su zlatna, bež i svetlosmeđa. Pažnja bi trebalo da bude na očima, pa se preporučuje da unutrašnji ugao oka, kao i obrva naglasite svetlom senkom a to će vizuelno povećati oči.

Kremaste senke treba izbegavati zato što su preteške, uzrokuju mašćenje kože i brzo se tope.

Hidratantni karmini za leto

Usne su leti posebno osetljive, a UV zraci ih isušuju pa one još više pucaju. Upravo zbog toga preporučuje se da koristimo hidratantne ruževe koji vlaže kožu. Po danu su odličan izbor nežne ružičaste nijanse, a uveče ciklama i koralno crveni tonovi.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata.hr
Foto: lacedivory.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>