Region

Svet

Bajagi carinici zaplenili ploče namenjene fanovima

Proslavljenom muzičaru desio se zanimljiv slučaj te su njegove ploče, sa njegovom muzikom, zaplenjene zbog kršenja njegovih autorskih prava.

Bajagi carinici zaplenili ploče namenjene fanovima



Slavni muzičar ostao je bez 272 ploče na kojima su bile pesme s poslednjeg albuma "Daljina, dim, prašina". Zaplenjene su na graničnom prelazu Horgoš na putu iz Nemačke u Beograd zbog sumnje o kršenju autorskih prava. Sve to bi se izbeglo da su ploče imale odgovarajuću nalepnicu. Najdeblji kraj izvukao je Bajagin prijatelj, koji je vozio kola u kojima su bile ploče, i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Dok se odvijala drama na Horgošu, pevač je u Beogradu, ne sluteći šta se zbiva, čekao ploče koje je štampao za svoje najvatrenije fanove kao poklon pred njegov koncert na Kalemegdanu 22. juna.

"Tačno je to što ste čuli. Iako smo imali sve papire i uredno plaćene račune, ploče su zadržane na carini. Želeli smo da pošiljka stigne ubrzanom procedurom u Beograd, pa sam zamolio prijatelja da nam je doveze iz Nemačke. Tamo su ploče štampane. Prošle su uredno nekoliko granica, ali su zadržane u Srbiji zbog, kako je rečeno, kršenja mojih autorskih prava", kaže Bajaga.

"Moguće je da carinici nikad nisu videli ploče. Apelovao bih preko Kurira da nam se vrate do ponedeljka. U slučaju da do toga ne dođe, delićemo samo omote jer su proizvedeni u Srbiji, a ploče će dobiti naknadno. Čuo sam i da će protiv mog prijatelja biti podneta krivična prijava, a voleo bih da ne bude tako", zaključio je pevač.

Autor: I.M.
Izvor: Kurir
Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>