Region

Svet

Goran Bregović: Otac mi je bio alkoholičar

Goran Bregović otkrio je u intervjuu malo poznate detalje iz svog privatnog života. Pričao je o razvodu roditelja, ocu alkoholičaru i još mnogo čemu.

Goran Bregović: Otac mi je bio alkoholičar



"Moj otac je, na nesreću, bio alkoholičar, zbog toga se razveo od mame. Tako je propala jedna ogromna ljubav. Imao sam deset godina, moj mlađi brat pet. Što sam stariji, čini mi se da sve više ličim na oca. Kad se penzionisao, vratio se u svoje selo, u Zagorje, Sveti Petar Čvrstec. Prvih pet ili šest godina nije hteo da uvede struju u kuću. Ni vodu. Kad dođete kod njega, morate da razgovarate - nema televizora. U tom selu je bio jedini koji je otišao u partizane, ostali su bili u domobranima."

"Moja mama ga je uvek zafrkavala kako je u partizane otišao jer su tamo bile bolje ribe", rekao je Brega i dodao da je njegovom ocu seoski pop predložio da, kada umre, bude sahranjen u selu.

"Seoski pop ga je u šali nagovarao da ne ide iz sela, da ostane i kod njih umre, jer na groblju nisu imali nijednog partizana. Kad razmišljam o ocu, voleo bih da umrem kao i on. Otišao je srećan, lako. I ispunio je želju seoskog popa. U tom svom selu", rekao je muzičar u svojoj ispovesti.

Brega je, takođe, otkrio i jednu anegdotu iz svog života, kada je doživeo manji incident prilikom pada sa višnje.

"Kad sam pre nekoliko godina pao s višnje i povredio kičmu, na neki način bilo je i lepo. Toliko je prijatelja došlo u bolnicu da me poseti. Sarajlije koje se nisu videle godinama, videle su se kod mene u Urgentnom. Prijatelji, vlasnici kafana su slali čorbe, ko god je pekao kolače, slao je i meni. Čak su Karađorđevići poslali korpu voća. Francuska ministarka je poslala telegram. I bilo je fino - kao da prisustvujete generalnoj probi vlastite sahrane. Imate slomljenu kičmu, ležite, ne pomerate se, a svi prijatelji tu. Nekako dirljivo, je l’?", rekao je šaljivo Brega.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>