Region

Svet

Goran Bregović: Na beogradski koncert dolazim trčeći!

Popularni muzičar je u intervjuu nakon koncerta u Parizu izjavio da planira dolazak u Beograd, ali da vreme još nije utvrđeno jer je teško okupiti sva poznata gostujuća muzička imena, kako bi zajedno nastupili.

Goran Bregović: Na beogradski koncert dolazim trčeći!



Goran Bregović, kompozitor i muzičar, održao je 24. januara spektakularan koncert u areni “Zenit” u Parizu pred oko 7.000 posetilaca.

Bregović je nastupio sa desetak svojih muzičara, pratećim vokalima, kao i članovima “Beogradske filharmonije”. Publika je uživala u tročasovnom koncertu, a pored Bregovića najveći aplauz dobili su fenomenalni “Džipsi Kings”.

Na sceni su se smenjivali i gosti kao što je Stefan Ajher, Selina O’Leari kao i “Gogol Bordelo”, koji je u pariskoj areni imao najenergičniji nastup.

O tome koliko je zadovoljan koncertom i gostima, Bregović je rekao:

- Nisam nikad svirao koncert sa gostima… Ja retko imam goste. Francuska menadžerstva su se jako namučila da nas sastave zajedno. “Gogol Bordelo” su sinoć stigli iz Los Anđelesa, gde snimaju ploču, “Gipsy Kings” su takođe doputovali, Stefan Ajher je u sred turneje… Malo je komplikovano, ali vidim da se svi vesele, i da je bilo dosta dobre muzike.

Čuveni kompozitor je ovom prilikom najavio i novi album, na kome će gostovati poznata muzička imena.

- Večeras su svi tu, koji su radili i na albumu osim Florensa Salama, zvezde rumunske ciganske muzike. Vrlo je malo lagane muzike, biće veselo – Bregović nije želeo mnogo da otkriva o novim pesmama.

Novi album  izlazi u produkciji “Siti rekordsa” i “Mjuzik stara”, a kada će nove pesme predstaviti beogradskoj publici Bregović kaže:

- Na koncert su došli svi moji evropski agenti, a tu je i Raka Marić, direktor “Siti rekordsa”. Svi pokušavaju da u turneju upakuju i taj koncert. Raka bi želeo koncerte u Beogradu, Puli i Splitu. Ja nisam problem, u Beograd ću doći trčeći, ali je komplikovano uklopiti i muzičare koji gostuju na albumu kako bi se svi pojavili na sceni - naglašava Bregović.

Mnogobrojne novinarske ekipe pratile su koncert, a između ostalih i ekipa “Univerzal mjuzika”.

Autor: S.P.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>