Region

Svet

Prvi glas Srbije: Ispala Saška Janković! Takmičari inspirisani smakom sveta (Video)

Šesto finalno veče posvećeno je aktuelnim pričama o smaku sveta, pa su finalisti pevali pesme na tu temu i otkrili šta misle o sudnjem danu.

Prvi glas Srbije: Ispala Saška Janković! Takmičari inspirisani smakom sveta (Video)



Osmoro finalista borilo se za prestižnu titulu Prvog glasa Srbije, a uz zanimljivu koreografiju, inspirisanu smaknućem sveta, nastupili su pesmom Michaela Jacksona "Thriller", te tako otvorili još jedno takmičarsko veče.

Mirna Radulović veruje da se smak sveta može desiti i doživljava ga kao plavičastu boju na nebu. Da je sutra zaista smak sveta preporučila bi svima da luduju. Nada se da će apokalipsa ipak sačekati kako bi otpevala pesmu Aleksandre Radović "Karta za jug", za sve one kojima je gubitak ljubavi pravi smak sveta.

Vlado Georgiev ima utisak da troši nečije vreme svaki put kada treba da komentariše Mirnin nastup. "Sjajna si bila, bravo", bio je kratak. Aleksandra je, uz naglašavanje da je teško izvesti pesmu nekoga ko sedi ispred tebe, takođe pohvalila Mirnu, rekavši da je vanserijski pevač i da je jako srećna što je večeras uspela da iznese pesmu na najbolji mogući način. Iskoristila je priliku i da napomene da su svi kandidati večeras bolesni, te zamolila publiku da bude obzirna. Mare je ponovo uživao slušajući Mirnu i složio se sa Vladom da se ponavljaju svaki put kada je hvale. Mirna je dobila sve komplimente, uz konstataciju da je Aleksandrinu pesmu otpevala na svoj način.

Ivan Petrović ne veruje u smak sveta. Preživeo je, kaže, dosta ličnih smakova, pa mu je ovaj još samo jedan više. Nestanak čokolade i prestanak dostave brze hrane za njega su pravi smak sveta. Uz poruku: "Živite svaki dan kao da je smak sveta da sutra ne biste žalili", Ivan je otpevao "Bohemian Rhapsody" grupe Queen.



Aleksandra je iskreno rekla da joj je žao što je Snežana Vušović ispala u prethodnoj emisiji, ali da je večeras spokojna što se toga tiče. Čini joj se da se Ivanova boja glasa menja na bolje, te mu je čestitala na izvlačenju visina, ističući da je primetno da su kandidati sve opušteniji na sceni. Po Maretu je Ivanov nastup bio stilski perfektan. Pohvalio je njegovu energiju, kao i celokupan nastup, dok je Vladi bio najinteresantniji početak, koji je ujedno i najvažniji, a Ivan ga je po njegovom mišljenju izneo jako dobro.

Sanja Dimitrijević bi se, ukoliko bi došlo do smaka sveta, prvo dobro najela svega onoga što izbegava. Ne bi joj bilo žao, jer bi svi išli na isto mesto. "Kada znaš da ti je poslednji dan, treba uživati u svakom trenutku." Kada bi jedina preživela, mangupirala bi se u svakoj sekundi i radila sve što joj padne na pamet. Na iznenađenje mnogih otpevala je pesmu Cece Ražnatović "Isuse".



Mare se našalio da, da je došlo do smaka sveta, ne bismo čuli Sanju kako izvodi Cecinu pesmu. Pohvalio ju je, bila je vrlo sigurna i nije pevala na Cecin, već na svoj način. Takođe je pohvalio i Sanjin izgled i primetno uživanje na sceni iz emisije u emisiju. Vlado je takođe istakao da Sanja prelepo izgleda, dodajući da, iako ima divan glas, ne prihvata da peva ovaj muzički žanr. I Aleksandra se složila sa Vladom da je čudno slušati je u ovom izdanju. Uz brojne komplimente za večerašnji stajling, jako je zadovoljna kako je Sanja otpevala pesmu.

Zoran Stanić se ne plaši smaka sveta, s obzirom da se svako jutro budi s jednim u glavi. Zamišlja ga kao veliku poplavu i prirodnu katastrofu. Kada bi ostao jedini preživeli, naučio bi da igra ping-pong sam sa sobom. Međutim, brine ga to preživljavanje, jer će ostati sam i niko neće glasati za njega. Izveo je pesmu EKV-a "Par godina za nas".



Po Vladinom mišljenju Zoran je bio fantastičan. Iskoristio je priliku da mu kaže da je ovo stil kojim se treba kretati, jer leži njegovom glasu. Od Aleksandre je dobio dodatni plus zbog izbora pesme, jer obožava EKV. Bio je sjajan i slaže se sa Vladom da mu ovaj pravac zaista stoji, te da nam toga fali jer su svi muškarci u pop žanru. Uz sve pohvale za tačnost i sigurnost, Aleksandra  je navela da je večeras maksimalno zablistao. I Mare je pohvalio takmičara i istakao njegovu evidentnu sigurnost iz emisije u emisiju.

Nevena Božović je spremna na smak sveta, pošto će biti sve drugačije i neće biti dosadno. Misli da će se sve to sporo dešavati, doći će neka druga bića i sve nas opčiniti. Zamišlja ih kao mala zelena bića koja znaju dobro da pevaju i misli da će im se svideti zbog plavih očiju i plave kose. Pevala je pesmu koja je po njoj obeležila ovu godinu i napravila bum u muzici, pobedničku numeru Evrovizije 2012, "Euphoria" koju izvodi Loreen.



Aleksandra je još jednom naglasila da je Nevena sjajan pevač i da više nema potrebe to isticati. Sviđa joj se što se oslobađa, a male zamerke su da je bila visoka na celom prvom refrenu i da ima previše vibrata. Generalno je bila sjajna, predivno izgleda i uputila joj je sve pohvale. Maretu se dopao Nevenin nastup i zabeležila je veliki pomak u ponašanju na sceni, čime je dokazala da reaguje na dobronamerne sugestije. Dopalo mu se kako je otpevala pesmu, a sitne zamerke su pale u senku nad celokupnim nastupom. Pohvalio je Nevenu, kao i devojke koje su je pratile na sceni. Vlado se složio sa činjenicom da je bila visoka u prvom delu pesme, ali da je sve ostalo bilo odlično jer je njeno telo napokon "dobilo pokrete". Iskoristio je priliku da pohvali i devojke iz plesne grupe, uz šalu da je jedina greška u boji kostima (pink).

Sara Jovanović ne veruje u smak sveta, ali nestašica crvenog karmina bi za nju bila prava katastrofa. Da se tako nešto desi, obišla bi ceo svet samo da ga nađe. Smak sveta vidi kao padanje vatrenih kometa i ne misli da bi iko preživeo. Kada bi ostala jedina na planeti, kako bi napravila crveni karmin? Njen nastup je emotivan i mnogo nežniji od prošlog, a uz romantičnu koreografiju izvela je pesmu Tijane Bogićević "Tražim".



Mare se prvo osvrnuo na Sarin nastup koji je po njemu bio jako interesantan, i istakao je da je dečku na sceni mnogo muškaraca večeras zavidelo. Sara je opet bila samo svoja u pevanju i definisala se kao pevač koji već ima svoj izraz, a njeno izvođenje pesme dalo je potpuno drugačiji izgled istoj i to mu je prijalo. Vlado je takođe pohvalio koreografiju i rekao da joj to jako dobro ide uz savet da to i forsira, i komentar da je bio zbunjen njenim kostimom koji je koreografija na kraju opravdala. U jednom trenutku joj je zamerio na kontrolisanju glasa, ali i dodao da je to potpuno zanemarljivo i da je celokupan utisak odličan. Aleksandri je drago da je Sara pevala baš ovu pesmu i to na svoj način. Koreografija je delovala kao ljubavna priča, a stajling joj leži, kao i onaj iz prethodne emisije. Bila je odlična i opet je ostavila sjajan utisak.

Boris Petrović ne veruje u priče o smaku sveta. Misli da bi bila prava šteta da se isti i desi. Njemu je lepo što je u "Prvom glasu" i što ga svi znaju, a kada bi se desilo smaknuće voleo bi da to bude na brzinu. Uz poruku ljudima da žive svoj život, otpevao je pesmu "It's My Life" grupe Bon Jovi.

Uz konstataciju da se nešto desilo s Borisovim glasom, Vlado je rekao da je ovo bilo njegovo najlošije izvođenje do sada i da se nada da će znati da ceni publiku ukoliko ga bude sačuvala. Aleksandra je bila tolerantna, te istakla da je teško pevati kada si bolestan i ne možeš kontrolisati glas, ali se složila da je ovo njegovo najlošije izdanje. Mare je priznao da mu nije bilo lako dok je slušao Borisa jer je znao koji problem ima, a pevao je pesmu punu energije i punog glasa. Pozdravio je njegovu volju da iznese pesmu kako treba i savetovao mu da ne treba da razmišlja o postojećem problemu tokom interpretacije. S obzirom na okolnosti, Mare je istakao da se nada da će Boris imati uspešnije nastupe na istoj sceni.

Saška Janković misli da je snalažljiva, tako da nema problem da preživi čak i smak sveta. Njeno sklonište bi bila jedna Nojeva barka, poput dnevne sobe u kojoj su sve njene stvari i hrana potrebna za preživljavanje. Međutim, Nojeva barka ne bi bila Nojeva barka ukoliko nema muškarca pored sebe. U skladu sa večerašnjom temom, otpevala je pesmu grupe Smak "Daire".

Aleksandra je uputila Saški komplimente za retro izgled i scenski nastup, a ono što je interesantno - nije joj se dopao sam početak pevanja. Istakla je da je Saška veoma tačna i ne beži od punog glasa, što joj se jako dopada. Svideo joj se momenat kada je uradila improvizaciju u pesmi, mali izlet u poslednjem refrenu i poslednji ton kojim je završila, pa je ostavila na nju snažan utisak. Mare je izjavio da voli kako Saška peva i da je pokazala da je to zasluženo. Ono što poštuje jeste hrabrost koju je ispoljila u poslednjem refrenu, iako nije bilo brilijantno. Energija je bila sjajna, a sve pohvale išle su i za scenski pokret i uklapanje u odličan ostatak ekipe. Vlado je pohvalio Saškin izgled i plesnu grupu, uz komentar da joj jako dobro stoje 70-te i ističući da je odlično odigrala svoju ulogu. Pevala je super i dopada mu se što ima zdrav, pun glas. Jedina zamerka je na improvizaciji, ali poslednji ton je sve opravdao pa je nastup bio za 10-ku.

Članovi žirija istakli su da kandidati u potpunosti opravdavaju učešće u Prvom glasu Srbije i da od njih svaki naredni put očekuju još više, a specijalni gost večerašnje emisije bio je Željko Vasić koji je otpevao svoj veliki hit "Voli me i ne voli me".

Takmičari koji nastavljaju borbu za prestižnu titulu su: Sanja Dimitrijević, Zoran Stanić, Ivan Petrović, Sara Jovanović, Boris Petrović i Nevena Božović, dok su se, na veliko iznenađenje, u duelu borile Mirna Radulović i Saška Janković. Mirna je prva interpretirala pesmu Bisere Veletanlić "Zlatni dan", dok je Saška izvela pesmu Jennifer Hudson "One Night Only".

Konačnu odluku saopštio je Saša Milošević Mare, koji je prvo čestitao obema na sjajnom duelu, a zatim u ime tročlanog žirija izrazio neslaganje sa izborom publike. Istakao je da su Mirna i Saška dva perfektna pevača, te rekao je da mu je večerašnji zadatak najteži od svih i da bi najradije učinili presedan, ali to nije moguće. Uz Maretove reči da je opraštanje sa jednom od kandidatkinja samo privremeno, večerašnje takmičenje napustila je Saška Janković.

Budite sa nama i naredne subote, kada vas očekuje još uzbudljivije izdanje muzičkog šoua Prvi glas Srbije.

Autor: B.B.
Foto/Video: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>