Region

Svet

Ivan Ljuba: Solistički koncert nakon pet godina pauze (Video)

Sećate se Ivana Ljube? Pobednik prvog serijala emisije "Veliki brat", koji je pažnju privukao svojom skromnošću koju je kasnije i dokazao povlačenjem iz javnosti, održaće koncert nakon pet godina pauze.

Ivan Ljuba: Solistički koncert nakon pet godina pauze (Video)



Ivan je svoju muzičku karijeru otpočeo još 2007. godine u Kolarčevoj zadužbini sa Beogradskom filharmonijom. Debitovao je koncertom za klavir i orkestar Ričarda Adinsela kojim je dirigovao Dorijan Vilson, a imao je i zapažen nastup sa operskom pevačicom Narodnog pozorišta Draganom Tomić. Ivan se bavi i pedagoškim radom u Muzičkoj školi Vladimir Đorđević, gde je profesor klavira, medije je oduvek više intrigirao njegov odnos sa misterioznom devojkom Anom koja ga je na finalnoj večeri Velikog brata dočekala i strasno zagrlila ispred kuće na Košutnjaku.

- Ana se udala, ima dve predivne ćerkice Dunju i Lenku i sada se preziva Pavlović. Na jednom od mojih treninga na paraglajdingu sa Aeroklubom Jat, upoznala je mog kolegu letača. On je uskoro ostavio paraglajding zbog slatkih obaveza oko svojih i Aninih bliznakinja, a ja sam u divnim odnosima sa oboma - kaže Ivan i razjašnjava odnos sa devojkom koju su mediji po izlasku iz kuće Velikog brata proglasili njegovom emotivnom partnerkom.



- Želeo sam da se odselim u Austriju i da se tamo usavršavam, ali sam svoja interesovanja uspeo da zadovoljim u Srbiji pa sam promenio planove. Od novca zarađenog u Velikom bratu kupio sam stan i našao posao na pet minuta od svog doma, pa sam tako uspeo da organizujem život po svome. Ne znam da li bi mi inostranstvo pružilo nešto slično, naročito kada je reč o slobodnom vremenu jer ne bih mogao da živim isključivo na relaciji kuća - posao - naglašava Ivan koji je naučio da živi skromno.

- Koliko god da čovek ima novca, nikad mu nije dovoljno i ja sam naučio da živim skromno. Ne bahatim se ni u čemu, a imam sreću što ne volim kafu i cigarete, na koje odlazi mnogo novca. Vozim bicikl, ne koristim taksi i gradski prevoz. Nemam televizor i radio već samo kompjuter, ali ne i Internet. Televizija mi ne fali jer sam od nje bio zavisnik do 1995. godine. Za vreme najveće finansijske i moralne krize mojoj braći i meni su kod kuće podizali TV uređaj na ormar i spuštali ga samo za Novu godinu, pa je tako počelo moje odvikavanje od elektronskih medija. Ne treba mi televizor da mi pravi lažno društvo - priča muzičar koji radnim danima uspešno sprovodi svoju pedagošku misiju, a vikendom je posvećen paraglajdingu.

Ivan Ljuba održaće solistički koncert u sredu 19. decembra, u velikoj sali Doma kulture Studentski grad, u 20 časova.



Autor: S.P.
Foto: Story

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>