Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra izbačena, a Bojana ponovo pobedila! (Foto)

U jubilarnom 30. Kuvaru, takmičari će se suočiti sa pripremanjem vrlo zanimljivog jela, ali i sa svojim sposobnostima u njegovoj pripremi.

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra izbačena, a Bojana ponovo pobedila! (Foto)



Zadatak im je lazanja za 45 min, a Aleksandra dobija nagradnih deset minuta kao pobednica prethodne emisije. Takmičari nisu baš svesni težine ovog zadatka, i svi su se opredelili za bolonjeze varijantu, što je po Petrovom mišljenju nemoguće spremiti u naloženom vremenskom roku.



U ovoj emisiji Kuvara, skoro svi se žale na Petrove sugestije koje doživljavaju kao ogroman pritisak. Ani od samog starta ništa ne ide od ruke, nema vremena, uslova, dovoljno materijala… U toku pripreme takmičari uglavnom imaju problem sa bešamel sosom i skoro svi prave lazanje prvi put u životu.

Čak i Aleksandra, kao član žirija, smatra da Petar u ovoj emisiji "guši" takmičare kao hobotnica, a Petar je svestan težine zadatka i nemogućnosti takmičara da izvrše zadatak na vreme. Suzana se golim rukama hvata za vreo pleh i zadobija opekotinu. Svi takmičari koji su spremali lazanje imali su problem sa nedopečenošću, a takođe i Bojan, iako je pripremao lazanje sa morskim plodovima.



Nemanja i Romana su najbolje ispekli lazanje, ali to nije dovoljno da bi dobili nagradu. Kao najgori kuvari u današnjoj epizodi mesto dele Aleksandra i Mišel, i naravno, dobiće još jedan zadatak koji će biti presudan za njihov opstanak u Kuvarima. Za 20 minuta moraće da naprave jelo kojim će fascinirati svoje kolege.



Oboje pripremaju pastu, i nakon pažljivih degustacija i pravednog glasanja, Mišel ostaje u Kuvarima a Aleksandra napušta emisiju. Treći put ove nedelje Bojana izlazi kao pobednica emisije, koja je za svoje lazanje imala jedinstvenu ideju i pravila ih sa brokolijem i dimljenim lososom. Dobija zaslužene nagrade i, kako sama kaže, nada se konačnoj pobedi i nagradnom putovanju.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>