Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Bursać pobedila u pravljenju proje!

U današnjoj emisiji Prvog kuvara Srbije, Bojan će kao “pobednik” jučerašnjeg pripremanja pileta danas dobiti nagradu koja mu i neće biti neko olakšanje.

Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Bursać pobedila u pravljenju proje!



Takmičari dobijaju zadatak da se pokažu u pripremanju tradicionalnih srpskih jela − gibanice i proje. Svi takmičari mogu da se opredele za jednu od opcija sem Bojana koji će za 60 minuta morati da pripremi i jedno i drugo jelo. Zbog uspomena na svoje mame i bake oni su u većem broju zainteresovani za gibanicu.

U ovoj emisiji Marija sa velikom sigurnošću priprema svoju gibanicu i ubeđena je da će danas Petar od nje nešto naučiti zato što je ona savršena u tome. Suzana želi da podigne atmosferu u emisiji i uvede kulturno-umetnički program. Ona smatra da će pesma uticati na kvalitet njihovih jela i atmosferu podiže pesmom “Oj Moravo” koju posvećuje svojoj gibanici kako bi brže narasla. Marko Kon rado prenosi gledaocima svoj recept za proju, njegova tajna je u količini sastojaka − stavljaš sve “kol’ko oš”. Takmičari imaju još jedan zadatak.

U ovoj emisiji će takmičari međusobno ocenjivati jela, i na taj način će biti odlučeno ko je pobednik Kuvara. Oni su danas vrlo pažljivi sa svojim kritikama, i mišljenja su podeljena. Oni odlučuju da je najbolja Romanina masna gibanica, a Bojan je opet najgore prošao. Tradicionalnu srpsku proju je najbolje napravila Aleksandra, a Markov recept je najgore ocenjen od strane njegovih kolega.

Žiri se ne slaže sa takmičarima i po Petrovom mišljenju Cakana i Nemanja su se danas najviše pokazali, ali ispoštovani su glasovi takmičara i pobednica današnjeg Kuvara je Aleksandra Bursać, za šta će sutra dobiti zasluženu nagradu.

Autor: S.P.
Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>