Region

Svet

Era Ojdanić: Jelena Karleuša ne može da bude kultura

Nakon što se u medijima pojavila informacija da se Jelena Karleuša našla u testu opšte kulture za prijemni ispit na Filozofskom fakultetu u Nišu, pored dekana te ustanove, koji je najavio novčane kazne za profesore koji su bili u komisiji, zapanjene su bile i neke javne ličnosti.

Era Ojdanić: Jelena Karleuša ne može da bude kultura



Među njima je i folk pevač Era Ojdanić, koji ne podržava mišljenje dramske književnice Biljane Srbljanović da Jelena Karleuša i njene pesme spadaju u pop kulturu.

"Generacija mojih pevača je nekada morala tekst da šalje na kontrolu kako bi komisija odredila da li je on pogodan i pristojan za pevanje. Sada se sve promenilo. Ako neko hoće da privuče pažnju, ne bira sredstva. Naduvane grudi, dupe i usta su dovoljni da bi neko izašao na scenu. To nije kultura! Kako ona može s takvim tekstom da se nađe u testu opšte kulture? A to što je Biljana Srbljanović izjavila neka nikoga ne uzbuđuje, to ne treba ni komentarisati" - rekao je za Alo Era Ojdanić, koji smatra da svakitekstkoji je slične sadržine kao Jelenina „Sodoma i Gomora“ treba dobro prekontrolisati.

Autor: J.B.
Izvor: Alo
Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>