Region

Svet

Program Beer festa: Šest dana eks ju rok prašenja na Ušću

Jubilarani deseti Beogradski festival piva, koji će se održati od 14. do 19. avgusta na Ušću, okupiće najkvalitetnije rok izvođaće iz regiona. Nastupiće “Prljavo Kazalište”, “Plavi orkestar“, “Crvena jabuka“, “Partibrejkersi”, “Hladno Pivo”, Vlatko Stefanovski, “Plejboj”, “Vampiri”, Rambo Amadeus, “Zabranjeno Pušenje”, “Obojeni program”...

Program Beer festa: Šest dana eks ju rok prašenja na Ušću



Od izvođača koji nastupaju prvog dana najviše se očekuje od “Prljavog kazališta” koje u Beograd dolazi posle više od dvadeset godina pauze. Osim Zagrepčana, 19. avgusta beogradskoj publici će se predstaviti i slovenački kantautor Zoran Predin, hor “Viva Vox”, kao i kultni sastavi “Plejboj” i “Vampiri”.

Jedni od pionira domaće alternativne rok scene, novosadski “Obojeni program”, prepoznatljiv originalnim tekstovima i vokalu Branislava Babića Kebre, drugog dana će imati svoj debi na Festivalu piva. Uz njih nastupaju kultni hrvatski pank rokeri “Hladno pivo“ predvođeni pevačem Miletom Kekinom, ali i Vlatko Stefanovski i “svetski mega car“ Rambo Amadeus.

Trećeg dana očekuje se pravo gitarsko prašenje, u čemu će sigurno prednjačiti, u svakoj rok enciklopediji nezaobilazni “Partibrejkersi“, a na “pivsku“ pozornicu izlaze i “Ritam nereda“, niška “Galija“, ali Davor Gobac i “Psihomodo pop“, kao i “Pekinška patka“, vlasnici pank himni “Bolje da nosim kratku kosu“ i “Biti ružan, pametan i mlad“.

“Plavi orkestar“ i Saša Lošić Loša, “Yu grupa“ i Dragi, Žika i Pera Jelić, sarajevsko “Zabranjeno pušenje“ sa frontmenom Sejom Seksonom svakako su hedlajneri četvrtog dana. Sutradan su na programu koncerti “Crvene jabuke“, “Sanšajna“, Kirila Džajkovskog, benda “Love hunters“ i, naravno, nezaobilaznih “Kelta“.

Festival zatvarju “Van Gog“, Dado Topić i “Time after time“, “Valentino“ i “Đura i mornari“.

Detaljniji program festivala uskoro možete pregledati i na stranici Događaji našeg portala.

Autor: S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>