Region

Svet

Džiboni i Jelena Rozga na udaru poreske službe! (Foto)

Nekoliko hrvatskih pevača, među kojima su Neno Belan, Džiboni, Jelena Rozga, Maja Šuput i Fani Horvat pozvani su u Poresku upravu kako bi objasnili poreklo svoje imovine, nezvanično saznaje hrvatski "Novi list".

Džiboni i Jelena Rozga na udaru poreske službe! (Foto)





Prošle nedelje nekoliko umetnika sa hrvatske estradne scene pozvani su u prostorije zagrebačke Poreske uprave, jer je njihova stečena imovina od 2008. godine veća nego što su je prijavili.

Kako piše "Novi list" pozive su dobili Marko Perković Tompson, Neno Belan, Džiboni, Jelena Rozga, Maja Šuput, Marko Grubnić "Modni mačak" i Fani Horvat, a neki od njih su se pozivali na pomoć roditelja ili prijatelja pri kupovini vrednih nekretnina.

"Imovina koja je kupljena pre 2008. godine nije predmet zanimanja Poreske imovine jer je sve eventualne finansijske prekršaje s njom u vezi pokrila zastara. A popis građana, čije nekretnine nabavljene u poslednje četiri godine značajno nadmašuju prihode koje su uredno prijavili i na njih platili porez, narastao je na već oko 3.000, a dosad ih je kroz proceduru poreznika u sklopu ove akcije prošlo dve hiljade", piše riječki "Novi list".

Osim na ljude sa estrade, poreski službenici su ispitali i lekare, advokate i druge poslovne ljude koji su državi prijavili skromne prihode a istovremeno poseduju luksuzne kuće, stanove ili deonice.

Menadžerka pevača Džibonija Lidija Samardžija nije imala komentar. "Nas niko iz Poreske inspekcije nije kontaktirao", kratko je rekla.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>