Region

Svet

Zorana Pavić kritikovana zbog vica o Zvezdi

Zorana Pavić je 16. maja gostovala u emisiji "Nedeljno popodne sa Leom Kiš“, gde je ispričala vic: "Zbog čega Zvezda nema vaterpolo klub? Zato što se 'cigani' ne kupaju.". Iako je dobar vic, Zorana i Pink su se našli na udaru organizacija koje se bore za prava manjina.

Zorana Pavić kritikovana zbog vica o Zvezdi



Centar za prava manjina iz Beograda je zatražio i izvinjenje od voditeljke Lee Kiš i "ružičaste televizije" i najavio da će protiv Zorane preduzeti odgovarajuće zakonske mere.

Zorana na sve kaže: ""Da li je moguće da neko nije razumeo taj vic na pravi način? Očigledno je da je za razumevanje određenih viceva ipak potreban i izvesni nivo inteligencije. Ono što sam ispričala nema nikakve veze sa Romima kao manjinskom zajednicom već isključivo sa navijačkim folklorom, odnosno, 'ciganima' i 'grobarima'. Bolje bi im bilo da ubuduće gledaju 'Farmu' nego da slušaju moje viceve""

RTV Pink se javno izvinio pripadnicima romske zajednice, kao i svima čija su osećanja na bilo koji način bila povređena vicevima koje je Pavićeva ispričala.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>