Region

Svet

Prvi glas Srbije: Biografije finalista - Filip Mitrović i Aleksandra Dabić (Video)

Filip Mitrović rođen ne tako daleke 1991. u Kraljevu, poslednjeg oktobarskog dana. Sada već pouzdano znamo da ni njegovo prvo vokalno oglašavanje, ni taj prvi dečiji plač, nije mogao biti sasvim običan. Prepun vibrata, finih falseta, svakojakih ukrasa i koječega još, možda je i bio nekakav znak. Kako god, Filip u godinama pred sobom izrasta u ono što je i želeo biti. Čovek na sceni.

Prvi glas Srbije: Biografije finalista - Filip Mitrović i Aleksandra Dabić (Video)



Uplovljavajući po prvi put ozbiljnije u muzičke vode, Filip pokazuje svoje vokalne sposobnosti, najpre u bendu 31. Oktobar, a zatim u grupi Energetski krug. Obrade velikih svetskih i domaćih rokenrol hitova predstavljali su za njega veliki izazov i odličnu školu. Bendovi su često svoj repertoar prilagođavali kvalitetu njegovog glasa, gde već na početku svoje pevačke karijere biva okarakterisan kao: „mali“ koji može sve živo da otpeva. Za svaki period njegovog bitisanja u pomenutim bendovima uočava se jedna bitna stvar: neprestani i očigledan napredak.

Dajući grupi upravo naziv 31. oktobar (što predstavlja datum njegovog rođenja), Filip želi da utka svoju harizmatičnost u postojanje jedne kompleksne celine zvane bend. Za njega ništa neobično, pokazaće se kasnije, da se svojim glasom igra poput bezbrižnog deteta, a da mu scena predstavlja nepregledno dečije igralište. Baš kao da je i tu rođen, rekli bi neki. Ne libeći se da svuda pokaže svoj raskošni pevački talenat, Filip pokazuje svoju odlučnost, ne mareći tako za milione ljudi na ovoj planeti koji u svojoj neambicioznosti ne uspevaju da otkriju mehanizam kanalisanja svog talenta. Onako kako je njemu to uspelo.



Vođen svojom zrelošču, samopouzdanjem i voljom za uspehom, Filip svoje putešestvije nastavlja u prestonici. Boreći se za ličnu egzistenciju, neretko radeći u dve uzastopne smene, on biva itekako nagrađen. Uvek raspevan i sa rukama u testu, on kao pizza majstor upoznaje pakao kuhinje, dok njegovim specijalitetima, čini se, ni Saša Mišić ne bi našao zamerku, pa bi materijal za snimanje Paklene kuhinje morao da potraži na nekoj drugoj lokaciji. U Beogradu započinje saradnju sa mladim gitaristom Danijelom Maksimovićem, gde po beogradskim klubovima prezentuje svoje umeće izvodeći akustik verzije najvećih svetskih hitova, preorijentišući sa jakog rock zvuka u polje unplugged numera. I opet očigledan napredak, gde način njegovih igrarija sa sopstvenim glasom poprima dimenzije svojevrsnih vokalnih egzibicionizama.

Kako bi se dokazala tvrdnja da se ništa ne dešava slučajno, Prva Srpska Televizija kreće u organizaciju ogromnog projekta pod imenom Prvi glas Srbije. U konkurenciji najboljih mladih i talentovanih pevača na teritoriji Srbije, svoje učešće uzima i Filip. Ovo takmičenje predstavlja pravu potvrdu njegovih pevačkih kvaliteta, sjajnim umećem Filip se prošetao kroz sve audicije, zadivio tročlani žiri, i našao se tamo gde mu je i mesto. Top 24 ponovo je njegova mera. I ništa manje od toga. U nastavku takmičenja koje je pred nama, Filip praktično počinje svoj uspon ka vrhu. I ništa mu ne nedostaje. Ni znanja, ni želje, samopouzdanja, ničega. Kompletan je, ostalo je da to samo još i dokaže milionskom auditorijumu. Da se uverimo kako se Koverdejl “maže na hleb“, kako se Čola „jede za doručak“, Boris Aranđelović za užinu, a Čipi za lagani dezert.

Uspeh se postiže napornim radom, odricanjem, čeličnom voljom, i samim postojanjem te želje za vlastitim uspehom. Bez guranja, bez potezanja veza, postoje neoborivi dokazi da talenat i znanje pronađu put u lavirintu opšteg ludila i muzičke anarhije. Čak i na prostorima gde živimo, ma koliko neverovatno to zvučalo. Filip Mitrović stoji svojim primerom, nepobitno dokazujući prethodno pomenute činjenice.



Aleksandra Dabić je rođena u Skoplju (Skopje, Makedonija) 17.septembra 1986.godine. Od malih nogu je pokazala talenat za muziku i pevala je na svim školskim manifestacijama. Učiteljica ju je naučila prvim narodnim kosovskim i makedonskim pesmama u Uroševcu.



Igrala je u folkloru u Uroševcu, trenirala i karate i košarku. Od 1999.godine stanuje u Leskovcu sa porodicom i tu završava Gimnaziju i nižu muzičku, upisuje i srednju muzičku školu, odsek solo pevanje koju nastavlja u Beogradu da pohađa u školi Vojislav Vučković, kada je upisala 2005.godine i studije francuskog jezika i književnosti na Filoloskom fakultetu u Beogradu.

Od 2008.aktivno peva sa bendovima i nastupa u klubovima u Beogradu, najčesće u Grockoj, Smederevu, Beogradu. Učestvovala je na takmičenjima u pevanju na televiziji što joj je pomoglo da stekne poznanstva sa muzičarima i iskustvo pred kamerama, samim tim obogaćuje vremenom i repertoar. Peva stranu, domaću muziku, narodnu i zabavnu. Sluša različite žanrove i uživa u svom poslu. Polako, ali sigurno gradi karijeru uz pomoć prijatelja i porodice koji joj pružaju neizmernu podršku. U slobodno vreme ide na fitnes i trčanje. Živi u Beogradu.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>