Region

Svet

Nada Topčagić i Era Ojdanić: Na estradi ima prostitucije

Pevačica Nada Topčagić navodi da je i sama zgrožena situacijom na današnjoj estradi. Ona kaže da je reč o modernoj, urbanoj prostituciji i unovčenoj lepoti. Zapravo, najstarijem zanatu, samo u novom ruhu.

Nada Topčagić i Era Ojdanić: Na estradi ima prostitucije



"Znam da su se neke pevačice dobro unovčile, ali su se stvarno dobro unovčile. To je trka za parama, za zlatom, brilijantima, za dobrim životom u kome se ne radi ništa. One izdaju CD da bi dospele u žižu javnosti i na stranice novina, a to im je u stvari put ka lovatorima i biznismenima. Posle im on dalje finansira pesme i probija ih na televiziju. Preko noći se rađaju javne ličnosti, ne znam da je neko napravio novi hit, one postaju poznate sa našim pesmama iz 80-ih i 90-ih" – navodi ona.

Kako je za „Press“ ispričao poznati srpski estradni menadžer koji nije želeo da mu se objavi ime, na estradi svi vrlo dobro znaju ko je u tim vodama.

"To je javna tajna. Svi znamo kakva je koja pevačica, neke se vode kao „pevačice” i uvek su na televiziji, a po nekoliko godina ne objave pesmu. Evo, na primer, ova sveže razvedena crnokosa! Pa, je l’ neko zna bar jednu njenu pesmu?! Od čega ona zarađuje toliko?" - navodi on i koji kaže da ima mnogo onih koje su unovčile svoje telo, pa tek onda glas.

"Znam mnoge koje su bile niko i ništa dok ne počnu da se prostituišu. Onda odjednom ugrade ’petice’, napuće usta i propevaju. Onda su kao poznate i popularne. I, po pravilu, kada ih gledate u TV emisijama usta su im puna poštenja, najglasnije su u osudi prostituisanja" - naveo je ovaj menadžer.

Pevač Era Ojdanić potvrđuje Perovićeve tvrdnje da se 90 odsto pevačica bavi prostitucijom.

"Vlado je stari šmeker koji poznaje estradu mnogo bolje od onih koji su sada aktuelni i upućen je 100 odsto. Moram i da odbranim drugu stranu jer je tim devojkama stalo da naprave hit i ime, da se pokažu i dokažu. Sve to košta. Nije kao za vreme stare Jugoslavije da moraš da proliješ krv da bi došao na televiziju, danas svi pevači sa prvog stepenika odmah skaču na deseti. Osam stepenika je preskočeno samo zato što imaju dobar oslonac, nekog iz medija ili nekog ko ima novac. Sad je takav trend i ako se ne uklapaš u njega, nema te nigde" – kaže Era i dodaje da podržava mlade koleginice koje pronalaze „podršku” bogatih muškaraca.

"Zašto da ne, ako mogu da spoje zadovoljstvo i korist? Sve te mlade devojke imaju poverenje u mene jer znaju da sam dugo na estradi i vrlo često mi se otvaraju, traže savet. Kažu mi: ‘Ero, taj hoće da mi kupi ovo, učinio bi za mene sve… Šta da radim?’, a ja joj kažem da ona sama najbolje zna šta hoće u životu. Svi u javnom životu dobijemo svojih pet minuta i ako ih ne iskoristimo dok možemo, ne treba posle da žalimo" – smatra Era.

Goca Božinovska, koju je Perović pominjao kao pozitivan primer i jednu od pevačica kojoj sponzori nisu morali da plaćaju ploče, kaže da ne podržava prodaju tela za ploče.

"Ne bih rekla da se mlade pevačice bave prostitucijom, ali ima onih koje imaju bogate sponzore. Čim vidim da im je sponzor uradio prvu ploču, jasno mi je. Sedela sam sa ljudima koji proklinju dan kada su upoznali neke od mojih koleginica. Iskreno, svaka njima čast i ja im se divim jer treba imati želudac za takve stvari" – kaže Goca. Ona dodaje da zarada pevačica od gostovanja ne može da bude tolika da sebi mogu da priušte bezbroj „luj viton” torbi i markiranu garderobu. Kaže, to mogu samo zvezde kao Ceca, Lepa Brena, Jelena Karleuša, Seka...

Pevačica Ana Nikolić, čiji je menadžer bio Perović, nije želela da komentariše njegove izjave, kao ni mlada zvezda „Granda” Jelena Kostov. Menadžer mnogih estradnih zvezda Žika Jakšić smatra da su Perovićeve ocene daleko od istine. On ističe da prostitucije nema među pevačima i da nikada nije prisustvovao bilo kakvim „nepristojnim ponudama”.

"Ne znam sa kakvim je pevačicama on sarađivao, ali po meni to je blaćenje i etiketiranje cele profesije. Pre je to vezano za neke druge branše" – tvrdi Jakšić.

Izvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>