Region

Svet

Prvo pevačko iskustvo Darka Radovanovića

Prvo pevačko iskustvo Darko Radovanović stekao je u osnovnoj školi. Bio je član hora i nastupao je na raznim takmičenjima, a u osmom razredu je kao solista pevao u Kragujevcu pred 5.000 ljudi.

Prvo pevačko iskustvo Darka Radovanovića



Kao srednjoškolac, osnovao je rok bend “Nebeski jahači”, nastupao je na privatnim žurkama i u kafićima, ali jedan događaj iz bilijar kluba u Obrenovcu promenio mu je život za 360 stepeni, o čemu je pričao u jednom od svojih intervjua.

"Jedne večeri otišao sam u bilijar klub gde u se svirali narodnjaci. Poznavao sam harmonikaša benda i uvalili su mi mikrofon u ruke. Bio sam zbunjen, ali pošto sam izgubio partiju bilijara, morao sam da sačekam sat vremena na sledeću pa sam na nagovor prijatelja pristao da pevam. Morao sam da se odlučim za neki narodnjak i na pamet mi je pala pesma ‘Više nisam njen’ od Ljube Lukića. Od jednog gosta dobio sam bakšiš od 100 švajcaraca. U to vreme plata mojih roditelja iznosila je tri marke", rekao je Darko u intervjuu.

"Sećam se da sam imao izlaz do ponoći, a ja sam došao kući u tri ujutro. Roditelji su me čekali i još s vrata me pitali gde sam se toliko zadržao. Kada sam im rekao, nije im bilo svejedno jer su, u suštini, bili protivnici kafana. Govorili su mi da moram da budem dobar đak i da je kafana stranputica. Međutim, kada su videli da sam za jednu noć zaradio njihovih 25 mesečnih plata, tata mi je rekao da mogu da pevam, ali ukoliko želim da i dalje živim pod njegovim krovom, moram da budem odličan đak. Tako je i bilo. Sve sam postigao: noću sam pevao, a danju pohađao školu i u svemu sam bio uspešan!", ispričao je Darko.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>