Region

Svet

Otkriveni delovi ugovora stanara kuće Velikog brata

Dr. Zlatko Miliša dao je na uvid ugovor između RTL televizije i učesnika projekta "Veliki brat", gde se može videti šta su sve učesnici dopustili producentima ovog rijalitija!

Otkriveni delovi ugovora stanara kuće Velikog brata



"Ovim garantujem da ja i članovi moje porodice nećemo smatrati RTL odgovornim za eventualne psihičke i fizičke smetnje, bol, patnju i sve druge negativne efekte koji bi mogli nastati kao posledica mog učestvovanja u Projektu i propratnih aktivnosti vezanih za Projekat. U tom smislu izričito garantujem da neću postavljati zahteve za naknadu štete, pokretati sudske sporove, istupati u javnosti ili preduzimati bilo kakve radnje koje bi RTL-u mogle uzrokovati štetu, kako materijalnu, tako i nematerijalnu...", stoji između ostalog u ugovoru koji su morali da potpišu svi učesnici emisije Veliki brat.

Iz ugovora koji je na uvid portalu Dnevno.hr dostavio dr Zlatko Miliša, može se naslutiti u kojoj meri učestvovanje u Velikom bratu može biti opasno za učesnike tog šoua. "Iz ugovora koji mi je za potrebe istraživanja ustupio jedan od bivših učesnika emisije, jasno je vidljivo da su učesnici dopustili producentima da postanu vlasnici njihovih života do smrti."

"Obavezali su se, osim toga, da najmanje pet godina nakon završetka emisije (u Holandiji i nekim drugim zemljama taj rok je čak 10 godina) neće nikome pričati šta im se sve događalo u kući Velikog brata i kakve su posledice po njihovo zdravlje nastale nakon tog šoua. Radi se, dakle, o teškom kršenju prava na privatnost i dostojanstvo osoba, zbog čega taj projekat možemo nazvati psihološkim kanibalizmom, odnosno možemo govoriti o Velikom bratu kao o žderaču ljudskih sudbina" ističe, između ostalog, dr Zlatko Miliša.

Izvor: Svet.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>