Region

Svet

Novica Zdravković: Toma sigurno ne bi pevao u Grandu (Video)

Pre nekoliko dana u Beogradu je počelo snimanje filma o najvećoj muzičkoj legendi sa ovih prostora Tomi Zdravkoviću. Kao što je već poznato glavna uloga dodeljena je njegovom rođenom bratu i kolegi Novici Zdravkoviću.

Novica Zdravković: Toma sigurno ne bi pevao u Grandu (Video)



Davajući intervjuu za jedne dnevne novine, Novica je otkrio kako se oseća dok tumači lik brata, kao i da je ubeđen da Toma nikad ne bi snimio CD za Grand produkciju, jer nije voleo sezonsku muziku.

Na pitanje novinara šta bi Toma rekao danas kada bi video da se snima film o njemu, Novica odgovara:

"Bio bi počastvovan. Krajem osamdesetih bili smo u Sarajevu i naleteli smo na ekipu koja je snimala film o nekom književniku. Tada mi je rekao: „Ovako će jednog dana snimati film o meni“ - rekao je Novica i dodao kako se oseća dok tumači bratov lik:

"On živi u meni, živi u svima nama, jer ga publika nije zaboravila. Svakoga dana sve više mi nedostaje."

Novica je takođe ubeđen da Toma danas da je živ nikada ne bi izdao CD za Grand produkciju.

"Ne znam da li bi uopšte pevao. Mislim da bi se razočarao u stanje u muzici. Ipak, siguran sam da ne bi bio u "Grandu“ - rekao je Tomin brat i dodao.

"Nije voleo sezonsku muziku, kakva preovladava u "Grandu“. I danas bi pevao pesme kakve je pevao pre 30 godina. Najbitnija mu je bila harmonija pesme, tekst i aranžman. I tada je bilo kiča, ali ga je on vešto izbegavao."

Što se tiče Tominog naslednika, Novica misli da je jedino Aca Lukas može da se uporedi sa njim, jer imaju istu energiju i kvalitet.

"Jedini koji može da ga nasledi je Aca Lukas. Oni su isti, samo u drugačijem vremenu. Aleksandar ima istu energiju i kvalitet kakav je imao Toma."

Sa druge strane, Aca Lukas je bio oduševljen ovakvom Novicinom izjavom: "Najveća čast i privilegija mi je to što je Novica rekao. Toma je bio najveća legenda u našoj muzici i ako nekoga bar na tren podsetim na njega, mojoj sreći nema kraja!"

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>