Region

Svet

Amadeus Band zapalio Sava Centar

Malo je reći da je Amadeus Band sinoć zapalio Sava Centar. Ono što su svi prisutni imali prilike da vide zaista je nešto što nije uobičajeno za našu muzičku scenu.

Amadeus Band zapalio Sava Centar


Na samom početku ovog muzičkog spektakla, pevač Džaja je održao mali uvodni govor, pozdravio sve prisutne i naglasio da je dvorana Sava Centra te večeri Jugoslavija u malom, na šta su ovi momci očigledno vrlo ponosni.



Kako bi dokazao da njihova ciljna grupa nije samo omladina od 15, 16, 17 godina,uručio je buket cveća starijoj gospođi koja je sedela u prvom redu i predstavila se kao baba Vuka -verni fan Amadeus Banda. Nakon toga, koncert je počeo.
Publika je svih dva i po sata, koliko je trajala ova manifestacija, bila na nogama,dvorana je odzvanjala dobro poznatim pesmama, a momci su se i više nego odlično snašli u svemu.



Kao gost večeri na scenu je izasao Željko Samardžić koga su članovi benda najavili kao najvećeg šmekera naše estrade i kao nekog ko im je, po njihovom dolasku iz rodnog Leskovca, najviše pomogao da postanu to sto su sada.



Jedan mali, ali nimalo zanemarljiv deo koncerta bio je posvećen njihovom, na žalost,preminulom drugaru. Naime, Džaja je uz pratnju Bojana Stanimirovića -klavijaturiste i kompozitora Amadeus Banda, otpevao pesmu pod nazivom "Brate moj", što je publika ispratila na odgovarajući način.





Naravno, ovaj koncert sigurno ne bi bio to što jeste da se u jednom trenutku u mračnoj dvorani nije začula muzika iz filma "Halloween" praćena izlaskom Michaela Myers -a pred publiku sa motornom testerom u rukama... Usledilo je iživljavanje nad jednom od klavijatura. Velikim ovacijama i aplauzom prisutni su pozdravili maskiranog,neprevaziđenog klavijaturistu i čoveka zaduženog za produkciju -Acu Stanimirovića.









Svaki od ovih momaka je imao svoj trenutak na koncertu, pa se tako publici predstavio i bubnjar Bojan Zlatanović koji je u pratnji gitariste Milana Kordulupa u originalu izveo pesmu čuvene američke hard rock grupe "Guns 'N' Roses" -"Sweet Child O' Mine" i pesmu "Smoke On The Water" britanske grupe "Deep Purple".
 

Dakle, šta više reći? Ovako nešto se zaista ne viđa često. Amadeus Band je na pravi način proslavio desetogodišnjicu postojanja.
Svi vi koji ste propustili ovaj događaj imaćete priliku da uskoro pogledate koncert na dvd -u.



Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>