Ostalo

Sme�no

Biljke koje odbijaju insekte na terasi: Petunije, lavanda i bosiljak kao prirodni repelenti!

Duge letnje večeri na terasi bez neprijatnih susreta sa insektima? Otkrijte kako petunije, lavanda i bosiljak mogu učiniti vaš prostor udobnim i bezbrižnim. 

Biljke koje odbijaju insekte na terasi: Petunije, lavanda i bosiljak kao prirodni repelenti! Foto: FreepikSaznajte više o ovim biljkama koje ne samo da dodaju lepotu vašem dvorištu i terasi, već i prirodno odbijaju komarce i druge štetočine, pružajući vam miran užitak na otvorenomKada provodite letnje večeri na terasi ili u dvorištu, bube i komarci mogu narušiti uživanje. Ali postoji nekoliko biljaka koje mogu da pomognu da vaš prostor bude slobodan od insekata, a istovremeno dodaju lepotu vašem okruženju.

Petunije, poznate kao "prirodni pesticid", odbijaju lisne vaši i druge štetočine. Lako ih je uzgajati u saksiji ili zemlji, vole sunce i dobro drenirano tlo. lavanda-za-terasu.jpg
Foto: FreepikLavanda ima miris koji odbija komarce i može se koristiti i kao prirodni repelent. 


Bosiljak, osim što je sjajan za jela, takođe odbija muve i komarce. Sve ove biljke su odličan način da uživate na otvorenom bez neprijatnih susreta sa insektima.


Možda vas interesuje:
Baštovanstvo: Skupa i veštačka đubriva zamenite kvascem!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>