Region

Svet

Momčilo Bajagić Bajaga: Odlazak iz Riblje Čorbe i put ka velikoj karijeri!

Momčilo Bajagić Bajaga, poznati muzičar, otkriva razloge svog odlaska iz Riblje Čorbe i kako je to uticalo na njegovu kasniju karijeru.

Momčilo Bajagić Bajaga: Odlazak iz Riblje Čorbe i put ka velikoj karijeri! Foto: Printscreen Youtube/Agelast
Saznajte zašto je Momčilo Bajagić Bajaga napustio Riblju Čorbu i kako je taj potez uticao na njegovu uspešnu solo karijeru. Bora Đorđević i Bajaga dele svoja sećanja i anegdote iz tog perioda.Momčilo Bajagić Bajaga, poznati muzičar, bio je član Riblje Čorbe nekoliko godina. Bora Đorđević, frontmen benda, podelio je priču o tome kako je Bajaga napustio bend.

"To je malo duža priča... Imali smo album 'Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju'. Popularnost nam je opala. Bajaga je spasao taj album, dao je puno svojih pesama i dao je sebe na tom albumu. Jednostavno, poseta na koncertima nije bila kao što smo navikli. Album je bio proglašen šundom, a sada je doživeo reizdanje i prestao da bude šund. Prodato je jedva 100 hiljada primeraka, što je za nas tada bilo neuspešno", rekao je Bora Đorđević za Exkluziv.Bora Đorđević na bini
Foto: Printscreen Youtube/RTS


"Dogovorili smo se da napravimo pauzu. Bajaga je otišao na Mljet na letovanje, a mi smo ostali u Beogradu. Pojavio se Grk sa hotelom u Grčkoj i ponudio nam angažman za vikend koncerte. Miša je zvao Bajagu, ali on je rekao da ne želi da dođe jer se odmara. Nisam mu verovao jer smo surovi profesionalci. Kada je drugi put odbio, nije bilo izbora. Bilo je vreme da ode. To se pokazalo kao dobro za njega, jer je napravio veliku karijeru. Jugoslavija je imala izuzetno jaku scenu, po mom mišljenju, treću na svetu, iza Engleske i Amerike", zaključio je Bora za TV Prva.Bajaga je u podkastu Agelast otkrio kako je izgledala njegova audicija za Riblju Čorbu.

"Uzeo sam gitaru i došao na audiciju u džez klubu Doma omladine, pored Amerikane. Naravno, imao sam tremu. Odsvirao sam šta su hteli, ali nisam nešto briljirao. Pokušao sam da pevam terce, i to je bilo osrednje. Valjda sam im se svidio. Imao sam dugu kosu, bio mlad i pun entuzijazma. Primili su me u Čorbu. Prva svirka je bila u Jerkovcu, rodnom selu Rajkovo. Sećam se da sam bio šokiran što je bina bila kao dva stola, od nabijene zemlje", rekao je Bajaga.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>