Region

Svet

Region

Radoš Bajić otkrio tajnu serije Selo gori, a baba se češlja: Evo ko je trebalo da igra Milašina

Radoš Bajić je jedan od najuspešnijih i najcenjenijih glumaca, reditelja i scenarista u našoj zemlji.

Radoš Bajić otkrio tajnu serije Selo gori, a baba se češlja: Evo ko je trebalo da igra Milašina Foto: YouTube printscreen/RTSOd sredine sedamdesetih godina, njegova karijera je ispunjena brojnim značajnim ulogama i projektima. Međutim, ono po čemu će ga publika najviše pamtiti je serija "Selo gori, a baba se češlja".

Ova serija, koja je počela da se emituje u oktobru 2006. godine, odmah je osvojila srca gledalaca i postigla do tada neviđenu popularnost na medijskom prostoru Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

- Doneo sam racionalnu odluku da stanem na 101. epizodi, a mogli smo da snimimo i 400. Hteo sam da stanem kad smo najjači. Sigurno bi Radašin imao šta da kaže danas, da ode u Petlovac da vidi šta se desilo s ljudima u tom selu. Ali s kim to da radim kad tih ljudi više nema? To je moja duboka žalost, ja ih nosim u svom srcu, Mandu, Gagu Nikolića i sve njih - pričao je Radoš Bajić u emsiji "Sceniranje" i otkrio da je želeo drugačiju glumačku postavu:

- Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je "Selo gori" krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio - govorio je, a potom otkrio da je lik Milašina umesto Mande, trebao da igra Marko Nikolić.

- Neka mi Bog oprosti, ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg "Selo gori" nikada ne bi bilo ono što jeste, neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat - rekao je glumac i reditelj u "Sceniranju". 


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>