Region

Svet

Sećanje na jedno Veliko dete sa druge planete: Osam godina od smrti Milorada Mandića Mande

Danas se navršava tačno osam godina od smrti legendarnog glumca Milorada Mandića Mande, a supruga Anita Mandić i brojne kolege u znak sećanja na legendarnog glumca oglasile su se putem društvenih mreža.

Sećanje na jedno Veliko dete sa druge planete: Osam godina od smrti Milorada Mandića Mande Foto: YouTube printscreen/Pink TVMilorad Mandić Manda, istaknuti srpski glumac, preminuo je 15. juna 2016. u 55. godini, nakon što mu je iznenada pozlilo tokom pretpremijere dečje predstave „Petar Pan“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“. 

Manda je pao na pozornici ispred svog sina, koji je brzo reagovao iz publike. Kolege su odmah pozvale Hitnu pomoć, koja je pokušala više od sat vremena da ga reanimira, ali nažalost, slavnom umetniku nije bilo spasa. Manda je bio poznat kao upravnik pozorišta „Boško Buha“ i voditelj kviza „Kolo sreće“, a poslednji put se srušio dok je izgovarao monolog kao Kapetan Kuka.

Supruga Anita, na svom Instagram profilu objavila je sliku svog  pokojnog supruga uz opis:

"Sećanje na jedno veliko dete, sa druge planete" - napisala je.

I sloboda Mićalović, prisetila se svog prijatelj i pokojnog kolege, objavivši na Instagramu njegovu fotografiju uz emotikon srca. 


Foto_ Instagram printscreen/sloboda micalovic

Rođen je 3. maja 1961. na Dušanovcu, a odrastao je na Novom Beogradu, sa majkom domaćicom i ocem koji je bio vojno lice. Elektrotehnički fakultet napustio je posle prve godine, a Fakultet dramskih umetnosti odlučio je da upiše pošto je upoznao svet glume kroz Dramsko eksperimentalni studio amaterskog pozorišta.

Manda je ostvario brojne i značajne uloge u pozorištu, a ostao je upamćen po filmovima i serijama poput:  "Lepa sela, lepo gore", "Ivkova slava", "Mrtav ladan", "Pljačka Trećeg rajha", "Točkovi", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Braća po materi", te u serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Ravna gora", "Jagodići", "Bolji život" i mnogim drugim.

Iza sebe je ostavio suprugu Anastasiju Anju Mandić, takođe glumicu, i četvoro dece. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>