Ostalo

Sme�no

Biljka koja donosi sreću ženama: Kada se poklanja neudatoj ženi!

Spatifilum, poznat kao "ženska sreća", donosi radost i sreću ženama. Ova kućna biljka ima magičnu moć koja pomaže neudatim ženama da pronađu ljubav. Otkrijte kako da negujete ovu biljku i unesete sreću u svoj dom.

Biljka koja donosi sreću ženama: Kada se poklanja neudatoj ženi! Foto: Printscreen Youtube/Bauhaus





Spatifilum, poznat i kao "ženska sreća", povezan je sa zanimljivom pričom i verovanjem da donosi sreću svojoj vlasnici, posebno u ljubavi. Prema legendi, ova kućna biljka ima magičnu moć: pomaže neudatim i usamljenim devojkama da pronađu bračnog partnera, udatim ženama da unaprede porodične odnose, a ženama koje sanjaju o deci donosi radost materinstva.

Spatifilum nema stablo; njegovi listovi su ovalni ili kopljasti i rastu direktno iz zemlje. Kada "ženska sreća" odluči da cveta, pupoljak se pojavljuje na dugoj stabljici, a uz odgovarajuću negu, razvija se u prelepi beli cvet.


Spatifilum - kućna biljka
Foto: Printscreen Youtube/Green Mind Lady


Najbolje je čuvati spatifilum na temperaturi od najmanje 18 stepeni Celzijusa, dok je idealna temperatura u prostoriji između 22-23 stepena. Potrebno ga je zaštititi od hladnoće i promaje. Spatifilum zahteva zalivanje tokom cele godine, s tim da zimi treba smanjiti količinu vode. Kao tropska biljka, voli da bude dobro natopljen vodom, ali je potrebno da se zemlja osuši između zalivanja. Višak vode koji se nakupi u tanjiriću saksije treba prosuti.

Biljka će vam sama pokazati kada joj nedostaje vode, jer će joj lišće klonuti. Tada je treba zaliti. Ne zahteva puno svetlosti i voli senku, a najbolje je držati je na dva metra od prozora.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>