Region

Svet

Region

Tajna uloge Nebojše Glogovca u filmu Nebeska udica

Pokojni glumac Nebojša Glogovac, poznat je po svojoj humanosti i velikodušnosti, a malo ko zna da je u filmu "Nebeska udica", rediteljskom prvencu Ljubiše Samardžića, učinio nešto izuzetno za celu naciju.

Tajna uloge Nebojše Glogovca u filmu Nebeska udica Foto: YouTube printscreen/Nebeska udica



Nebojša je u filmu glumio bez honorara i time već pokazao kolika je veličiina zapravo bio.

Zbog teške situacije u kojoj se našla naša zemlja, neposredno nakon bombradovanja, odlučeno je da se snima "Nebeska udica", a ekonomska situacija je bila veoma teška, gde se očekivalo da će cela glumačka postava, uključujući i legendarnog Nebojšu Glogovca, igrati bez para.  

Nebojša Glogovac, kao i ostatak ekipe, bez pogovora su pristali na ovakve uslove i sa zadovoljstvom snimili jedan od kultnih domaćih filmova.

"Morali smo da se prilagodimo situaciji. Novac su glumci dobili tek nakon premijere. Morali su da budu strpljivi. Imali smo i saradnju i koprodukciju sa inostranstvom, pa je cela ekipa na kraju dobila ono što je zaslužila," rekao je jednom prilikom Ljubiša Samardžić, prenosi Mondo.

"Jedini novac za snimanje filma tada je obezbedilo Ministarstvo kulture, ali su sredstva bila ograničena i često nedovoljna. Oni su nam odobrili novac za gorivo, ali ga nije bilo na pumpi. Dovijali smo se na razne načine i kupovali smo ga 'na crno' i zbog toga smo probijali budžet. Najvažnije nam je bilo da radimo," ispričao je Samardžić.





Ovaj gest Nebojše Glogovca, kao i celokupne filmske ekipe, ostavio je dubok trag i još jednom pokazao da umetnost i posvećenost mogu nadvladati čak i najteže ekonomske okolnosti.
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>