Region

Svet

Preminuo Milovan Tasić Tasa, glumac iz - Ko to tamo peva!

Preminuo Milovan Tasić Tasa, glumac iz "Ko to tamo peva" i "Maratonci trče počasni krug". Bio je poznat i kao član šampionske generacije KK Radnički.

Preminuo Milovan Tasić Tasa, glumac iz  - Ko to tamo peva! Foto: Printscreen Youtube/Centar FilmMilovan Tasić Tasa, poznati glumac i nekadašnji košarkaš, preminuo je. Tasić je ostao upamćen po ulogama u kultnim filmovima "Ko to tamo peva" i "Maratonci trče počasni krug".

Milovan Tasić, rođen 1947. godine u Donjem Crnatovu, opština Žitorađa, bio je član šampionske generacije KK Radnički sa Crvenog krsta iz 1973. godine. Sa svojom visinom od 214 centimetara, bio je izrazito visok i prepoznatljiv. U filmu "Ko to tamo peva" igrao je traktoristu koji buši gume autobusa, dok je u "Maratoncima trče počasni krug" ostavio trag kao veliki majstor malih uloga.


Preminuo Milovan Tasić Tasa
Foto: Printscreen Youtube/Centar filmKarijeru košarkaša započeo je 1968. godine, kada ga je trenerski mag Slobodan Piva Ivković doveo u Radnički. Pre toga, Tasić nikada nije video koš. Legenda kaže da ga je Ivković pronašao dok je orao njivu u svom rodnom selu, što je Tasić potvrdio u jednom intervjuu, rekavši: "Kada je Piva došao da me vidi, stvarno sam vozio traktor."


Možda vas interesuje:
Leonardo DiCaprio izrazio negativne emocije prema Srbiji: Iskustvo Helene Babić!
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>