Region

Svet

Novak Djoković uspešno operisan!

Najbolji teniser sveta Novak Djoković, uspešno je operisan u Parizu i sada ga očekuje duži vremenski period oporavka.

Novak Djoković uspešno operisan! Foto: YouTube printscreen/ESP



Novak je zbog povrede morao da odustane od daljeg učešća na Roland Garrosu, jer je u meču osmine finala doživeo povredu meniskusa. 

Najbolji teniser sveta odlučio je da se odmah operiše, kako bi imao dovoljno vremena da se pripremi za Olimpijske igre, jer prema proceni stručnjaka, neće uspeti da se pojavi na Wimbeldonu.

Jedan od naših najbolji sportskih novinara Vojin Veličković, u emisiji "Kec na jedanaest", objasnio je da su male šanse da se Djoković pojavi u Londonu, ali ako oporavak bude išao kako treba, sigurno ćemo ga gledati na terenu u Parizu.

"Prve procene su da nije realno da će igrati na Wimbledonu. Ono što Novak najviše želi su Olimpijske igre, i nadamo se da ćemo ga gledati tamo. Jedna povreda može značiti kraj "- rekao je Vojin Veličković i dodaje:

"Nole je dosta toga žrtvovao zbog Olimpijade, jer se bojao da ne dođe premoren u Pariz, zato je malo igrao do sada. Onda je imao malo malera, povreda u Rimu, sada ovo, što je remetilo njegove planove. Ne može on da zaboravi kako se igra tenis za tri meseca" - dodao je.




Vojin ističe i da će se Nole teško vratiti na prvo mesto na ATP listi:

"Teško će se vratiti na mesto broj 1. Ove godine sigurno neće, jer brani mnogo poena, ne može da osvoji nove, a može da izgubi te, dok ostali mogu da osvajaju nove poene. Ove godine ne može, sledeće ćemo videti. Čak Alkaraz može da ga baci na treće mesto, ako osvoji titulu u Parizu. Ipak, Nole, kada je srušio Federerov rekord, rekao je da mu broj jedan nije prioritet" - rekao je Vojin.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>