Region

Svet

Novak Djoković ide na operaciju kolena, propušta Vimbldon - Šok vest iz Pariza!

Srpski teniser Novak Đoković danas će biti operisan zbog povrede kolena, što znači da verovatno neće moći da učestvuje na Vimbldonu. 

Novak Djoković ide na operaciju kolena, propušta Vimbldon - Šok vest iz Pariza! Foto: Printscreen Youtube/Eurosport Tennis

Prema francuskom listu "Lekip", Đoković je zbog napuknuća medijalnog meniskusa desnog kolena odlučio da se podvrgne operaciji nakon povlačenja sa Roland Garrosa.Odluka je brzo donesena zbog najvažnijeg dela sezone koji sledi, a Đoković želi da osvoji zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Operacija kolena znači pauzu od najmanje tri nedelje, pa su šanse da igra na Vimbldonu male. Vimbldon počinje 1. jula, ali čak i ako se Novak oporavi, promena podloge može biti rizična za njegovo koleno.

"Nadam se brzom oporavku, ali sa tugom moram da se povučem sa Roland Garrosa. Dao sam sve od sebe, ali zbog kidanja meniskusa u desnom kolenu, zajedno sa timom sam doneo tešku odluku. Hvala svima na podršci. Vidimo se uskoro," napisao je Đoković.Novak Đoković - koleno operacija
Foto: Printscreen Youtube/Eurosport Tennis


Zbog povlačenja sa Roland Garrosa, Đoković je izgubio 1.600 bodova i više neće biti prvi teniser sveta, jer ga je pretekao Janik Siner. Ako propusti Vimbldon, izgubiće još 1.200 bodova, što znači da bi na Olimpijske igre mogao da ide kao treći nosilac.

Poznati doktor Moma Jakovljević, zamenik direktora bolnice "Dragiša Mišović" u Beogradu, za Mondo je objasnio: "Ako je meniskus napukao, povreda može biti rešena operativno ili neoperativno. Ako se prešije meniskus, oporavak traje šest nedelja, a ako se vadi ceo, onda je kraće."-  rekao je Jakovljević.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo


>