Zdravlje

Ljubav

Pet stvari koje ne radim kad su mi deca bolesna: Saveti dr. Keli Frejdin!

Doktor Keli Frejdin, iskusna pedijatarka i majka dvoje dece, deli svoje stručne savete kako pravilno brinuti o bolesnoj deci. Sa osnovom u pedijatriji i obrazovanju na prestižnom Harvardu, njeni saveti su dragoceni vodič za roditelje u tim osetljivim trenucima kada su mališani bolesni. 

Pet stvari koje ne radim kad su mi deca bolesna: Saveti dr. Keli Frejdin! Foto: Freepik

Pročitajte njene korisne strategije i olakšajte put ka bržem oporavku vaših najmilijih.Kad su deca bolesna, briga o njima postaje prioritet. Kao majka dvoje dece i pedijatar sa Harvarda, dr. Keli Frejdin deli svoje savete kako najbolje pomoći bolesnom detetu.


 
 •     Nepotrebno budenje zbog temperature: San je ključan za oporavak. Ako dete spava mirno, ne budim ga čak ni ako ima temperaturu. Odmor je važan za brži oporavak.

   

 •     Brzo reagovanje na tegobe: Ako dete pokazuje znake teškog disanja ili nelagode, odmah mu dajem bezbedne lekove za temperaturu kao što su acetaminofen ili ibuprofen.  Bolesno dete - saveti pedijatra
  Foto: Freepik
   

 •     Fokusiranje na izgled deteta: Temperatura nije jedini pokazatelj bolesti. Pažljivo posmatram kako se dete oseća i izgleda, što mi pomaže da procenim ozbiljnost stanja.

   

 •     Prirodni lekovi umesto hemikalija: Za ublažavanje kašlja preferiram med umesto sintetičkih sirupa. Med je siguran i efikasan prirodni lek za decu stariju od godinu dana.

   

 •     Precizno doziranje lekova: Kada dajem lekove, uvek koristim precizna merenja u mililitrima radi tačnog doziranja. To smanjuje rizik od grešaka i poboljšava bezbednost deteta.Ovi saveti, osmišljeni od strane dr. Keli Frejdin, nude praktične smernice za brigu o bolesnoj deci. Njena stručnost i iskustvo kao pedijatra i roditelja čine ih posebno korisnim u stresnim situacijama bolesti kod dece.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>