Region

Svet

Novak Djoković emotivan nakon pobede! (VIDEO)

Novak Đoković deli svoje emocije nakon pobede u osmini finala Roland Garrosa uprkos povredi kolena. Saznajte više o njegovom stanju i planovima za nastavak turnira.

Novak Djoković emotivan nakon pobede! (VIDEO) Screenshoot/Youtube/Eurosport Tennis




Novak Đoković deli utiske nakon pobede nad Serundolom u Roland Garrosu!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, podelio je svoje utiske nakon epskog meča sa Fransiskom Serundolom u osmini finala Roland Garrosa. Iako je pobedio, Novak se suočavao sa povredom kolena i klizavim terenom koji mu je dodatno otežavao situaciju.

U 22:15, Novak je zakazao konferenciju za medije. Iako je malo kasnila, brzo se pojavio u sali. Pratite kako je tekla konferencija:

 

Povreda kolena i izazovi tokom meča


Novak Đoković je podelio svoje razmišljanje nakon izazovnog meča sa Fransiskom Serundolom u osmini finala Roland Garrosa. Iako je pobedio, suočavao se sa povredom kolena i klizavim terenom koji mu je dodatno otežavao situaciju.

Nakon devet sati borbe, Novak je pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost. Iako su mnogi komentarisali da nema dovoljno energije, on se nije obazirao na kritike. Osvrnuo se na svoju karijeru i motivaciju, ističući da voli tenis i da želi da piše istoriju. Njegova posvećenost telu i želja da se takmiči i dalje su snažni, iako se češće suočava sa povredama.

Što se tiče rekorda, Novak je ponosan na svoj put i želi da nastavi da se takmiči. Sutra će obaviti testove kako bi procenio stanje svog kolena. Nadamo se da će dobiti pozitivne vesti i da ćemo ga videti u daljem takmičenju.

 

Izjave sa konferencije za medije



“Poslednjih nedelja sam imao manjih problema sa komforom, ali to nije uticalo na moju igru. Sve je bilo u redu sve do danas. Kasan finiš nije pomogao mom bioritmu i spavanju. Ulazeći u meč, osećao sam se dobro. Međutim, u trećem gemu drugog seta sam se okliznuo, što je uzrokovalo bol u kolenu. Zatražio sam medicinski tajmaut i uspeli smo da sredimo situaciju. Nisam želeo da igram duge poene u naredna dva seta jer se nisam dobro osećao u trčanju. Dobio sam lekove i nakon trećeg seta tražio sam još. Efekti lekova su trajali 35-40 minuta, a peti set sam odigrao bez bola. Sutra ćemo obaviti testove i skener sa doktorom kako bismo procenili situaciju. Ima pozitivnih vesti, ali i briga. Videćemo.”

“Drago mi je što sam igrao peti set i poslednja tri gema četvrtog seta bez bola. Međutim, ne znamo šta će biti sutra. Ranije sam igrao sa povredama, lekovima i adrenalinom koji pomaže tokom turnira. Nadam se da ću se oporaviti i biti spreman za sledeći meč. Kvalitet podloge na Rolan Garosu je najbolji na svetu, ali neuobičajeni uslovi, kao što je vlažnost, su uticali na teren. Klizav teren je bio izazov, a povreda kolena se desila zbog toga. Razgovarao sam sa sudijom o češćem čišćenju podloge kako bi se smanjila mogućnost povrede. Nadam se da ću moći da izađem na teren ponovo i igram.” - rekao je Novak.

Ovo nije bio uobičajen meč, ali Novak Đoković je pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost.

 

Priprema za sledeći meč


Kada mi se ukazala mogućnost da možda moram da prekinem sa svim, reagovao sam odmah. Trenutak kada se povreda pojavila bio je ključan. Pozvao sam fizioterapeuta i zatražio medicinski tajmaut. Nažalost, intervencija tada nije donela očekivane rezultate. Igrao sam koliko sam mogao, ali nisam bio na 100%. Nisam mogao da trčim kao obično, a neki udarci su ostali samo na nivou posmatranja, što je Francisko primetio. Znam da je protivniku teško kada se igrač ne kreće konstantno, pa se onda iznenada ponovo aktivira. Situacija nije bila idealna. Ipak, odlučio sam da nastavim jer sam želeo da vidim da li će lekovi protiv bolova ukloniti ograničenja. Srećom, nakon trećeg seta, osetio sam olakšanje. Doktor mi je potvrdio da je to dovoljno. Efekti lekova su trajali oko 35 minuta, a ja sam igrao do kraja meča.

Imao sam samo dan i po da se pripremim. Kako sam uspeo da spavam i treniram?


Novak konferencija povreda
Screenshoot/Youtube/Eurosport Tennis


Juče sam se opustio igrajući boćanje u Bulonjskoj šumi sa prijateljima (smeh). Tokom dana sam spavao, radio fizio vežbe i pio vodu kako bih sprečio grčeve u mišićima. Pokušao sam ponovo da spavam, što mi je uspelo. Zagrejao sam se dobro i nije me poremetio prethodni meč. Četiri i po sata trajanja ovog meča bilo je duže nego protiv Musetija, ali sam se srećom oporavio.

Što se tiče kolena, imao sam manje problema prethodnih nedelja, ali nisam osećao ništa poslednjih dana. Klizao sam se, ali bez većih problema. Danas smo dodatno obratili pažnju na koleno uz pomoć tima fizioterapeuta, kao da smo predosetili da će se nešto desiti. Kada ste na terenu i nestabilni u određenoj poziciji, slabiji deo tela reaguje. To je sve što znam za sada.

“Da li ćeš imati dovoljno energije za sledeći meč, s obzirom na dva veoma duga meča iza tebe?” - pitali su me.

“Moram,” odgovorio sam. "Ne znam tačno šta mogu da očekujem. Moram da budem spremniji, jer potencijalno ću se suočiti sa sličnim izazovima. Nadam se da ću igrati dovoljno dobro, što bi značilo da ću se boriti u finalu pet setova. Trenirao sam i pripremao se za najteži mogući scenario. Nemam mnogo izgovora. Situacija sa kojom sam se suočio je potpuno drugačija. Nadam se da nema ozbiljnijih oštećenja. Sutra ćemo saznati pravu sliku, koliko je štete nanelo. Trenutno to nije u mojoj moći i kontroli. Ponosan sam što sam izvukao još jedan meč iz dubokog ponora. Publika me podržava, a ja sam uspeo da preokrenem situaciju u svoju korist.


Što se tiče komentara o mojoj energiji, ljudi vole da sude. Razumem da je lako komentarisati iz udobne fotelje. Što se tiče stanja mog kolena, ne bih ulazio u detalje. Nadam se da ću dobiti pozitivne vesti. Sutra je magnetna rezonanca koja će pokazati pravo stanje. Videćemo."



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>