Ostalo

Sme�no

Moćna molitva za zaštitu: Molitva Časnom Krstu!

Postoji verovanje da se molitvom Časnom Krstu možemo obratiti za spas u svim teškim situacijama i da je to najmoćnija molitva. 

Moćna molitva za zaštitu: Molitva Časnom Krstu! Foto: Pixabay





Molitva je način da se povežemo sa Božjom svetlošću. Postoji više načina da izrazimo svoju molitvu:


Duboko u sebi, kad razgovaramo s Bogom samo mislima i željama, to je nutarnja molitva;
Ako te misli i želje izrazimo rečima, onda to postaje usmena molitva;
Kada pevamo duhovne pesme, naša molitva dobija još veću snagu;
Razmišljanje o verovanjima naše vere, posebno kad ih delimo s drugima ili ih poučavamo onima koji ne znaju;
Najuzvišeniji oblik molitve je kada se skrušeno pridružimo svetoj misi ili drugim verskim obredima, zajedno sa sveštenikom i drugim vernicima.





Foto: Pixabay




Моlitvа Čаsnоm Krstu

"Slаvа Gоspоdе, Krstu Тvоmе Čаsnоmе!

Nеkа vаskrsnе Bоg, i nеkа sе rаzvејu nеpriјаtеlјi Nјеgоvi, i nеkа bеžе оd Licа Nјеgоvа оni kојi gа mrzе. Nеkа iščеznu kао štо iščеzаvа dim, kао štо sе tоpi vоsаk nа dоmаku оgnjа


tаkо nеkа izginu đаvоli prеd licеm оnih kојi lјubе Bоgа i оsеnjuјu sе krsnim znаkоm, i kојi rаdоsnо gоvоrе:

Rаduј sе, prеčаsni i živоtvоrni Krstе Gоspоdnji, kојi prоgоniš đаvоlе silоm rаspеtоg nа tеbi Gоspоdа nаšеg Isusа Hristа, kојi је sišао u pаkао i sаtrо silu đаvоlsku,

i kојi nаm је dаrоvао tеbе, Krst Svој Čаsni, zа prоgаnjаnjе svаkоg prоtivnikа.

О, prеčаsni i živоtvоrni Krstе Gоspоdnji, pоmаži mi uvеk sа Svеtоm Vlаdаrkоm, Dјеvоm Bоgоrоdicоm, i sа svimа Svеtimа zаnаvеk."



Vera je suština ljudskog srca. Ona ne proizilazi iz čistog razuma, već je to duboka potreba duše i inherentna ljudska želja. Prema rečima sociologa Mirka Đorđevića, vera označava stanje ljudskog duha koje prihvata stvarnost iznad materijalnog sveta, izvan dosega naših čula. Đorđević objašnjava da vera prevazilazi granice religije, te da je ona više vezana za verovanje u suštinske, nevidljive aspekte života.

Vera je ličan izbor svakog pojedinca. Svako ima slobodu da odabere da li će verovati ili ne, jer Bog je čoveku dao slobodnu volju. Zato, vera u Boga nije nametnuta, već je rezultat individualne odluke i slobodne volje svakog čoveka.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>