Zdravlje

Ljubav

Doktor Emir Solaković: Saveti za zdrav doručak i ishranu za žene i muškarce

Doktor Emir Solaković, stručnjak za opštu i kardiovaskularnu hirurgiju, otkriva najbolje savete za zdrav doručak i ishranu, uključujući idealne proporcije za žene i muškarce, važnost spavanja i konzumiranja zdravih masti.

Doktor Emir Solaković: Saveti za zdrav doručak i ishranu za žene i muškarce Foto: Printscreen Youtube/ Hayat Media BIH




Doktor Emir Solaković otkriva savete za zdrav doručak i ishranu, uključujući idealne proporcije za žene i muškarce, važnost spavanja i zdrave masti. Saznajte više!



Važnost doručka i spavanja
Doktor Emir Solaković, opšti i kardiovaskularni hirurg, pružio je korisne savete o ishrani, naglašavajući važnost doručka za žene i muškarce uz napomenu o različitim preporukama za oba pola. Preporučuje spavanje od 6 do 7 sati, ističući da duže spavanje može ukazivati na zdravstvene probleme, prekomerni rad ili stres.




Preporuke za gojazne osobe
Solaković je istakao da gojazni ljudi imaju veći rizik od zdravstvenih problema i da često preskaču doručak, hrane se nezdravo i nisu dovoljno fizički aktivni. Preporučuje ispijanje čaja odmah nakon buđenja kako bi se eliminisali toksini iz organizma akumulirani tokom noći.

Ne propustite najtačniji NEDELJNI HOROSKOP.



Foto: Printscreen Youtube/ Hayat Media BIH 




Idealne proporcije za doručak
Nakon toga, savetuje unos jaja kao izvor proteina, pri čemu navodi idealne proporcije za žene i muškarce. Za žene, preporučuje kajganu od 3 belanca i jednog celog jajeta, dok za muškarce preporučuje kajganu od 5 belanaca i jednog celog jajeta.



Zdrav doručak bez hleba
Takođe, naglašava važnost konzumiranja zdravih masti, kao što je maslinovo ulje, koje su ključne za zdravlje kože, obrva, kose i noktiju. Bez obzira na pol, preporučuje svakodnevni doručak bez hleba.

Možda vas interesuje:
Skandal na mrežama: Cakanin suprug u centru pažnje zbog komentarisanja Kijine fotografije!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>