Ostalo

Sme�no

Preminuo najpoznatiji pas na svetu: Kabosu, zvezda mimova

Kabosu, popularni pas rase šiba inu, čije je lice postalo simbol Dogecoin-a i drugih poznatih mimova, napustio je ovaj svet nakon bitke sa hroničnom leukemijom. 

Preminuo najpoznatiji pas na svetu: Kabosu, zvezda mimova Foto: Printscreen Instagram/kabosumama




Vlasnici su najavili oproštajnu zabavu za njega, dok se svet priseća njegove izuzetne popularnosti koja je inspirisala stvaranje kriptovaluta i tokena sa temom pasa.



Popularni pas Kabosu, ​​lice Dogecoin-a i mnogih poznatih mimova, preminuo je u petak, kako je objavio njegov vlasnik. Vest o smrti Kabosua rastužila je mnoge ljude širom sveta. Kabosu je postao zaštitno lice kriptovalute Dogecoin i bio je poznat i na društvenoj mreži X (bivši Tviter), gde je njegov lik zamenio ikoničnu plavu ptičicu.

Vlasnici su iskoristili njegovu popularnost i kreirali Instagram profil pod nazivom Kabosu. Ovaj pas rase šiba inu živeo je u Japanu i bolovao od hronične leukemije. Nakon 17 godina, Kabosu je izgubio bitku sa bolešću.

"Održaćemo oproštajnu zabavu za Kabosua u nedelju, 26. maja, u Flover Kaori u Kotsu no Mori, Narita City, od 13:00 do 16:00 časova," stoji u objavi vlasnika.

Kabosuova viralna slika inspirisala je stvaranje Dogecoin-a (DOGE) 2013. godine, koji je prvobitno počeo kao šala. Uspeh Dogecoin-a doveo je do pojave mnogih drugih tokena sa temom pasa, kao što su shiba inu (SHIB) i floki (FLOKI). Ovi tokeni su zajedno postali jedan od najvećih sektora u kripto industriji.





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>