Region

Svet

Nikola Rokvić u suzama: Emotivan susret sa porodicom na cilju (VIDEO)

Pevač Nikola Rokvić je prešao 1.060 km peške do manastira na Egini, prikupljajući sredstva za Fondaciju "Porodica". Pogledajte dirljive trenutke njegovog dolaska i susreta sa porodicom.

Nikola Rokvić u suzama: Emotivan susret sa porodicom na cilju (VIDEO) Foto: Instagram printscreen/nikolarokvic



Nikola Rokvić je uspešno završio svoju humanitarnu misiju, stižući do manastira na Egini, gde se poklonio Svetom Nektariju. Popularni pevač je prepešačio 1.060 km sa ciljem da prikupi sredstva za svoju Fondaciju "Porodica" i pomogne onima kojima je to najpotrebnije. 

Tokom ovog plemenitog poduhvata, uspeo je da prikupi novčana sredstva za dečiju onkologiju, omogućivši kupovinu potrebne opreme. Pored toga, Nikola i njegova Fondacija će nastaviti da pomažu svima kojima je pomoć neophodna.

Rokvić je 22. maja stigao do manastira Svetog Nektarija. Kada je bio na samo nekoliko metara od manastira, nije mogao da zadrži suze. Na ulazu ga je dočekao monah, a na cilju su ga čekali članovi njegove porodice. Najdirljiviji trenutak je bio susret sa njegovom decom koja su mu uručila zlatnu medalju.

Gde ste tatini? - rekao je uplakani pevač.

Potom je video i svoju majku Slavicu, koju je upitao:

Majko, nisi brinula? - rekao je Nikola dok mu je ona davala pogaču i so.

Nikola je potom na društvenoj mreži Instagram i objasnio kako je izgledalo njegovo hodočašće tokom 31. dana.

Šta je ono što me je vodilo? 

Celog sebe sam dao Gospodu! Celo svoje biće, uz molitvu “ Neka bude volja tvoja Bože”.


Moram vam reći, uz Gospoda, kao da sam leteo zemljama! Bilo je lako, poletno, radosno, uzbudljivo obmotano ljubavlju, verom i nadom!

I ništa nije bilo na pola… Ovo je bio put potpunog predavanja… Predao sam se Gospodu ali i ljudima na koje sam nailazio!! Predao sam se i svima vama koji ste me pratili… Predao sam se bolesnima, tužnima, siromašnima, gladnima, ostavljenim, zarobljenim…

Svaki susret je imao smisao, zajedno smo putovali kroz vreme i prostore! Zajedno smo disali, pevali, smejali se, plakali, radovali se i strahovali… i sve to sa dobrom voljom medju nama!

Znate li na čemu sam zahvalan najviše!

Zahvalan sam Gospodu i Svetom Nektariju što mi je dozvoljeno da sve ovo podelim sa vama dragi moji ljudi… Radostan sam što ove lepote nisu ostale vidljive samo meni… Jer bogat si onoliko koliko daš!!!

Moja duša i moje telo, moje biće je sada obogaćeno jednim smerom, za koji se molim dragom Bogu, da svojom palom prirodom, ne promašim mnogo, već da me sačuva da i dalje putujem ovim putevima, stazama dečije radosti!!

I nisam vam rekao, RADUJTE SE LJUDI, RADOST JE KLJUČ PRIHVATANJA BOŽIJE VOLJE!!! Bog nas želi RADOSNE!!!  Hristos Voskrese, radosti moja!!! 11h

Pogledajte kako je izgledao dirljiv susret.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>