Region

Svet

Toni Montano je bio autor velikog hita koji je otpevao Šaban Šaulić

Pevač Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, 22. maja, pronađen je mrtav u svom stanu, šokiravši muzičku javnost.

Toni Montano je bio autor velikog hita koji je otpevao Šaban Šaulić Foto: YouTube printscreen/BeerFestToni je ostavio dubok trag u domaćoj muzici, sarađujući sa mnogim poznatim izvođačima. Jedna od njegovih najpoznatijih saradnji bila je sa kraljem narodne muzike, Šabanom Šaulićem. Njihova pesma "Šadrvani", objavljena 2003. godine, ostala je u srcima mnogih obožavalaca.

Povodom Tonijeve tragične smrti i njegove saradnje sa Šabanom, oglasio se i Slavko Stefanović. Kroz reči Slavka, prisećamo se veličanstvene muzičke baštine koju je Toni ostavio za sobom.

- Sad čujem ovu tužnu vest. Mnogo mi je žao. Toni je jedan divan čovek koji je zanesenjak, ali u pozitivnom smislu te reči. Pisao je tekstove za svoju dušu. Ne mogu sad da se setim kako smo se upoznali, ali znam da je došao kod mene i ponudio mi pesme.Doslovice mi je rekao: "Evo, daj mi koliko misliš da treba, samo da kupim dres". Da, baš tako, bio je veliki poštovalac fudbala. Voleo je da piše Mančester ili Rusija, ne mogu sad da se setim. Uopšte nije tražio da ga potpišem na tekstovima, ali ja sam sve želeo da platim kako treba - seća se Stefanović i nastavlja:

- Taj tekst "Šadrvani" mi je odmah zapao za oko. Kad sam uradio melodiju odmah mi je pao na pamet Šaban Šaulić. U to vreme mi je bila čast da uradim za njega. Imao sam dve pesme i rekao Šabanu da ću jednu da mu dam, a za drugu ćemo da se dogovorimo. Obe pesme su se svidele Šabanu, a posebno Šadrvani. Toni nije imao dodira što se tiče Šabana, samo je dao tekst i posle sam još neke tekstove uzeo od njega, ali nismo napravili uspešnu saradnju. On je tako bio pozitivan kad god je došao kod mene voleo je da popije rakijicu. Veliki roker je bio u duši - rekao je Slavko. - On i ja se nismo poznavali, ali smo imali prilku da se zateknemo u istom društvu. On je sa sobom nosio punu svesku tekstova koje je pisao sa namerom da ih proda. Nisam imao nameru da snimim pesmu u tom trenutku, ali kada mi je ispričao da mu je novac neophodan da bi preživeo, pogledao sam šta nudi i izabrao pet tekstova. Tražio je mnogo manje para, 20 evra, ali ja sam mu dao punu cenu koju sam inače plaćao. Između ostalih, među njima je bio tekst pesme Šadrvani koji me je stvarno oduševio. Snimio sam tu pesmu i ispostavilo se da je bila veliki hit. Žao mi je što nisam nijednu od ostalih snimio, ali biće vremena - rekao je svojevremeno Šaban Šaulić.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus/Kurir

Povezane vesti:


>