Svet

Region

Francis Coppola se oglasio povodom smrti producenta filma Kum!

Francis Ford Coppola se emotivno oprostio od producenta Freda Rusa, najpoznatijeg po radu na kultnom filmu "Kum", koji je preminuo 18. maja, četiri dana pre svog 90. rođendana.

Francis Coppola se oglasio povodom smrti producenta filma Kum! Foto: Printscreen X/francisfordcoppola





Producent Fred Rus, poznat po svom radu iza kamere na filmu "Kum", preminuo je 18. maja, četiri dana pre svog 90. rođendana.

Pored "Kuma", Rus je producirao i filmove poput "Apokalipsa danas", "Autsajderi", "Izgubljeni u prevodu", "Marija Antoaneta" i "Megalopolis". Režiser Frensis Ford Kopola oprostio se od Rusa emotivnom objavom na Instagramu.

Kopola je uz fotografiju sa Fredom napisao: "Fred Rus je imao instinkt za kasting koji je bio gotovo nepogrešiv, što se posebno vidi u filmovima 'Američki Grafiti' i 'Autsajderi'. Bio je prijatelj za ceo život i saradnik sa istinskom ljubavlju prema filmovima. Sećam se da sam mu jednom rekao da treba da nađemo više žena reditelja, ali da ih tražimo među decom koja se igraju opremom za snimanje filmova od osam milimetara, a ne lutkama – i on je pronašao talente poput Marte Kulidž i Suzan Sajdelman. Bio je jedinstven talenat i sigurno će nedostajati."


Fred Rus je ostavio neizbrisiv trag u filmskoj industriji, a njegovo nasleđe živi kroz mnoge kultne filmove koje je producirao. Njegova posvećenost i ljubav prema filmovima inspirisali su mnoge, a njegovo prisustvo će nedostajati kako filmskim stvarateljima, tako i ljubiteljima filma širom sveta.






 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>