Svet

Region

Garfild se u velikom stilu vraća na filmsko platno (VIDEO)

Ljubitelji Garfilda, omiljenog narandžastog mačka, mogu se radovati jer 23. maja stiže nova dugometražna ekranizacija stripova koje je osmislio legendarni Džim Dejvis.

Garfild se u velikom stilu vraća na filmsko platno (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/Con Film Srbija



Gotovo 20 godina nakon prvog igranog filma, Garfild se vraća na veliko platno u režiji Marka Dindala, donoseći sa sobom sve ono što volimo - humor, avanturu i, naravno, lazanje.

U novoj komediji, Garfildov lagodan život sa Džonom i Odijem biva preokrenut dolaskom njegovog oca Vika. Ova neočekivana poseta vodi Garfilda na avanturu gde će naučiti nešto sasvim novo i neočekivano.

Animirani film, jednostavno nazvan "Garfild", već je osvojio srca obožavalaca svojim trejlerom. Veliki deo tog uspeha duguje Krisu Pratu, koji je Garfildu pozajmio glas. Uz njega, glasove su dali i Semjuel L. Džekson i Hana Vedingam.

Scenario potpisuje nagrađivani Dejvid Rejnolds, poznat po radu na filmovima "Potraga za Nemom" i "Priča o igračkama", dok rediteljsku palicu drži Mark Dindal, poznat po "Cats Don't Dance" i "Chicken Little".

Na radost najmlađih, film je sinhronizovan na srpski jezik. Glas Garfildu pozajmio je Gordan Kičić, dok je njegovom ocu Viku glas dao Marko Kon. U sinhronizaciji učestvuju i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić – Mikri i Srđan Jovanović.

Džim Dejvis je započeo crtanje i pisanje Garfilda sa devet godina iskustva u stripovima, nadajući se da će priča o lenjom, samoživom, ali inteligentnom mačku doneti uspeh. Nakon početnih odbijanja, strip je debitovao 19. juna 1978. godine i ubrzo postao globalni fenomen. Do 2002. godine, Garfild je imao preko četvrt milijarde čitalaca i drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.




Od 23. maja, bioskopi širom zemlje pružaju priliku za uživanje u ovoj uzbudljivoj avanturi koja obećava zabavu za sve generacije. Ne propustite priliku da vidite kako se Garfild vraća u velikom stilu!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>